Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 5 juni 2008

Tafel van 10: Modellen en draagvlak

Gisteren zijn drie alternatieven/modellen aan de Tafel van 10 voorgelegd. Daarvan zijn twee modellen min of meer afgeserveerd. Het overgebleven voorkeursmodel wordt nu door de Tafel van 10 geloodst.

Ik weet nog niet wat die alternatieven inhouden en hoe ze eruit zien maar uit de commentaren die ik vanuit verschillende bronnen krijg leid ik af dat mijn vrees bewaarheid wordt.

De gemeente heeft de alternatieven bedacht en de Tafel van 10 wordt vooral gebruikt om aan te tonen dat er in Dieren draagvlak is voor deze alternatieven. Aan de, door enkele leden van de Tafel van 10 ingebrachte ideeën, wordt voorbijgegaan.

De voorstellen van het GBO zijn terzijde geschoven. Over de ideeën van de Calluna-winkeliers heb ik nog geen absolute duidelijkheid maar ook die lijken gesneuveld te zijn.
Twee van de belangrijkste groepen stakeholders in Dieren worden het bos ingestuurd. Van draagvlak kun je dan moeilijk meer spreken. Het GBO vertegenwoordigt een grote groep Dierenaren die ieder voor zich al stakeholder zijn.

Om werkelijk draagvlak te krijgen zullen de gemeente en de provincie toch echt meer uit de kast moeten halen. Lapmiddelen nu leiden tot problemen in de toekomst. En daarop zit niemand te wachten. Gemeente niet, provincie niet en zeker de inwoners van Dieren niet.