Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 8 juni 2008

Ongewenste vreemdeling

Martijn Leisink (foto links: fractievoorzitter D66 in provinciale staten) meldde mij dat hij ook bij de Tafel van 10 was geweest.

Een ambtenaar had een uitnodiging naar Martijn Leisink gestuurd. Hij mocht dus aannemen dat dat goed zat.

Wethouder Kuiper zag dat echter niet zitten. De D66-er werd verzocht om de zaal te verlaten maar Martijn piekerde daar niet over en is gewoon blijven zitten.


Kuiper wilde ‘m absoluut uit de zaal hebben en legde de vraag voor aan de aanwezigen maar hij kreeg weinig bijval en Martijn bleef.
Martijn werd “gedoogd”. Dat is weer eens wat anders.

En Martijn Leisink werd expliciet NIET uitgenodigd voor de bijeenkomst van 18 juni.

Da’s nog ‘ns wat anders. Krijg je die uitnodiging om WEG TE BLIJVEN nou ook schriftelijk Martijn? Op geschept papier?


Het is wel duidelijk. Kuiper, Kock, Elsenaar en van Haaren willen geen pottenkijkers bij de Tafel van 10. Die kunnen ze daar niet gebruiken want dan zou voor ieder duidelijk worden hoe het proces verloopt, hoe de Tafel van 10 wordt gemanipuleerd en hoe de plannen van de gemeente en provincie door de strot van Dieren worden geduwd.

Ik noem trouwens nadrukkelijk de naam Kock. Om niet te vergeten! Hij draagt grote verantwoordelijkheid voor het echec van HVD-deel I en is de producent en regisseur van de Tafel-show.

De uitkomsten staan al vast. De gemeente heeft afgelopen woensdag haar eigen modellen gepresenteerd. De inbreng van bijvoorbeeld het GBO die honderden mensen vertegenwoordigt of de Calluna-winkeliers doet er niet kennelijk toe.

Veel mensen hebben opnieuw veel tijd en energie geïnvesteerd maar dat lijkt de wethouders Kuiper, Kock en Elsenaar en gedeputeerde van Haaren helemaal niks uit te maken. Die hebben daar geen boodschap aan. Met een vriendelijk woordje hier en redden ze het vast wel.

En vergeet niet! Ze hebben draagvlak, weliswaar het draagvlak van een tafel en da’s niet helemaal, hetzelfde als draagvlak onder de bevolking maar een kniesoor die daar op let.

Vanuit de raad hoor je ook geen moer. De raadsleden staan erbij en kijken ernaar.
Helaas! De raad is onderdeel van het Rhedense probleem. We zijn gezegend met een zwakke, volgzame, niet-kritische, lamgeslagen raad met een oppositie die niet goed uit de verf komt. Bij de laatste confrontatie in de raad stemden slechts vier raadsleden voor de motie van wantrouwen van de SP; de drie SP-raadsleden en één (u leest het goed) raadslid van Gemeentebelangen. De raad kijkt het college van B&W naar de ogen en mag blij zijn dat ze nog iets over het plan mag zeggen. Als ze braaf is tenminste en het college niet teveel voor de voeten loopt. Voor de vorm mag de raad het plan nog even goedkeuren. En dan trekken onze leidslieden op naar Den Haag waar zij met dit “maximale draagvlak” in de tas nederig gaan vragen of ze het geld “asjeblieft” mogen houden.

Democratie!? Draagvlak!?

Ammehoela!