Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 23 januari 2013

Hart in Takt: Oranjebuurt (Dieren) heeft dit niet verdiend


Inspraak Albert Lentink namens Hart in Takt bij informatieavond raad (15 januari)

De Stichting Hart in Takt heeft op 20 december 2012 met wethouder König en dhr. M. Kloppenburg een open en constructief gesprek gehad betreffende het alternatieve parkeerplan voor het stationsgebied. Dit plan is door de Gemeente grondig bestudeerd.

Het argument van de Gemeente om alleen aan de Noordzijde te parkeren is om het zoekgedrag van de automobilisten niet ’s morgens maar ’s avonds in de Oranjebuurt en Dieren-Zuid tegen te gaan. Dit zoekgedrag heeft een aantal oorzaken en is veroorzaakt door het beleid van de Gemeente.

1. In de afgelopen dertig jaar is er nooit een verkeersaanduiding of een bewegwijzering geweest waar het NS station is en waar men kan parkeren. Ook is er voor mindervaliden geen aanduiding aan de Noordkant dat men voor rolstoelgebruikers aan de Zuidkant moet zijn.

2. 65% van de parkeerders komt van de Zuidkant en parkeert aan de Noordkant en als deze mensen ’s avonds naar huis gaan hebben zij moeite om aansluiting te krijgen in de lange verkeersrij op de Harderwijkerweg