Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 13 januari 2011

Niet mis te verstane bewoordingen van v/h LNV

Door: Joop Zijlstra

Brief aan Gedeputeerde Staten van Gelderland dd 8 januari 2011

Geacht College,

Op 6 januari 2011 had telefonisch contact plaats met de projectleider van ‘Traverse Dieren’ over onze brief aan u van 28 december 2010.
Op grond van de van hem ontvangen informatie behoeft onze brief geen verdere schriftelijke afdoening. Onze vragen met betrekking tot genoemde ‘niet mis te verstane bewoordingen van LNV’ in uw brief van 1 december, zijn voldoende beantwoord.
Het moge zijn dat de door u toegezonden bescheiden ons leidden tot de conclusie dat betreffende woorden waren gesproken in 2007, maar de reactie van de projectleider stemt ons tevreden: de woorden zijn geuit door een ambtenaar van LNV namens LNV en ze werden in de loop van 2008 telefonisch herhaald.
Volgens de projectleider heeft mevrouw H. Tiemens niet gereageerd op de woorden van genoemde ambtenaar van LNV in het door haar geleide Bestuurlijke Overleg Havikerpoort d.d. 22 oktober 2007.

Wij betreuren dat laatste wel omdat zij daardoor de kans liet lopen om wegverlegging van de N348 tot bij het spoor en afsluiting van de Doesburgsedijk ter discussie te stellen. Die discussie is naar onze mening essentieel voor het zicht op de beste verkeersoplossing in het centrum van Dieren. Dat is beter dan ongenuanceerd blijven vasthouden aan wegverlegging en afsluiting van de Doesburgsedijk.

We herhalen nog maar eens dat het idee van koppeling van de N348 en het spoor c.a. niet alleenzaligmakend is. Voor Het Comité is het loslaten van dat idee zelfs de sleutel tot een beter verkeersplan voor Dieren. Wij zijn er blij mee dat de planvariant via het huidige tracé van de N348 zal worden voorgelegd aan de commissie MER.

Het telefonisch onderhoud van 6 januari is zoals gezegd voor ons voldoende antwoord op onze brief van 28 december 2010.
De projectleiding heeft bij ons het vertrouwen versterkt op een eerlijk wikken en wegen van de diverse varianten alvorens deze voor te leggen aan de onafhankelijke commissie MER. Het is te hopen dat die commissie werkelijk onafhankelijk te werk zal gaan en zich niet zoals het ministerie v/h LNV laat beïnvloeden via het netwerk van de stichting Twickel en haar particuliere belang van Hof Te Dieren.

Wij verwachten op de hoogte te worden gehouden van de voortgang in de planontwikkeling van ‘Traverse Dieren’.

Met een vriendelijke groet,
in vertrouwen op de projectleiding ‘Traverse Dieren’,
namens Het Comité,

Drs J.A. Zijlstra