Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 20 september 2011

Joop Zijlstra informeert Cornielje

Door: Joop Zijlstra
Brief aan dhr. C. Cornielje, C.d.K in de provincie Gelderland

20 september 2011

Zeer geachte heer,

Wij richten ons tot u met het oog op een door GS een dezer dagen te nemen besluit over het project ‘Traverse Dieren’.
Misschien zijn al eerder stukken van ons daarover u onder ogen gekomen of mogelijk hebt u gehoord van onze interventie ter zake.

Het besluit van GS betreft de voorlopige tracékeuze in plan ‘Traverse Dieren’. Naar verluidt wordt het de keuze voor o.m. een verkorte tunnel nabij het NS-station van Dieren, in het plan variant 3a genoemd.
Wij steunen die keuze niet. Nu is onze mening procedureel gezien niet zo belangrijk. Zwaarder weegt dat de inwoners van Dieren de voorgenomen keuze afwijzen. Er is met andere woorden geen draagvlak voor het plan.

Joop Zijlstra aan Schurink: 'Koekoek éénzang, zonder ook maar één tegenmelodie?'

Door:  Joop Zijlstra

Brief aan M. Schurink, projectleider Traverse Dieren (prov. Gelderland)

Geachte heer Max Schurink (c.s.),

Het moet toch hard aangekomen zijn, ons bericht aan u. Misschien wel net zo hard als plan 'Traverse Dieren' aangekomen is in Dieren.

Wat Het Comité daarin betreft: ons was gezegd dat alle varianten van het plan voorgelegd zouden worden aan de MER-commissie, en ook dat wij ons niet blind moesten staren op het te beperkte budget. Is het raar dat we er vertrouwen in hadden dat het wel goed zou komen. Men verweet ons destijds dat wij teveel vertrouwen stelden in de projektleiding. Wij hebben begrip voor de mensen in die situatie, soms van de ene kant naar de andere geslingerd.

We begrijpen de gang van zaken wel. Een baas die ondergeschikten in bescherming neemt. Maar dat hoefde hij helemaal niet te doen. Er was helemaal geen aanval. Maar wij noemen de dingen wel bij de naam. Of mogen wij ons niet meer naar waarheid uitspreken? Koekoek éénzang, zonder ook maar één tegenmelodie?

Joop Zijlstra aan Volp: 'Ik had ze eruit geflikkerd'

Door Joop Zijlstra

Waarde heer Volp,

Waarschijnlijk naar aanleiding van mijn brief aan de heer M. Schurink benaderde u mij via uw secretariaat. U wilde mij ontbieden op het provinciehuis voor een gesprek. Met u? Met mevrouw Bieze? Vol verwachting klopte mijn hart. Het verzoek aan mij was contact opnemen met uw secretariaat. Ik heb er gevraagd wat de bedoeling was van een gesprek.

Ik moet daarvoor immers nogal wat moeite doen. Bij goed weer een fietstocht naar Arnhem vanuit Ellecom. Als het gaat om het goede te bereiken voor Dieren is mij niet gauw iets teveel. Nog gisteren reisde ik in dat verband naar Den Haag voor een hoorzitting op ‘Landbouw’.

U hebt mij, nadat u van mijn reactie hoorde, zelf opgebeld. Waarvoor dank. Het ging u inderdaad om mijn (aangegeven) brief en wel om het slot ervan.

‘PS. Ik vernam dat op een bespreking van de provincie met bewoners van half juli in Dieren tevens makelaars/taxateurs aanwezig waren.
Mag ik zeggen wat ik daarvan denk. Ja? Nou als ik als bewoner erbij was geweest had ik ze eruit geflikkerd. Max, dat is methode terreur. Niet in Libië, maar in Dieren. J.Z’.

Onbehoorlijk bestuur


Oude wijn in nieuwe zakken
 Door: Adriaan Dolk

De inwoners van Dieren zijn ervan op de hoogte dat voor de Traverse een Milieu Effect Rapportage (MER) wordt gemaakt. “Gezien het lange voortraject van Traverse Dieren en om draagvlak te creëren / te behouden streeft de provincie Gelderland naar het doorlopen van een zorgvuldige procedure.” Aldus de startnotitie Traverse Dieren, die in augustus 2010 verscheen.

Een MER is een studie die voor de politiek een besluit voorbereidt. Als de verschillende varianten voor de Traverse in het kader van een MER zijn ‘doorgerekend’ kunnen de politiek verantwoordelijken een meer gefundeerd besluit nemen, welke variant het meest in aanmerking komt voor uitvoering.

Die MER is op dit moment nog niet beschikbaar en dus kan ‘de politiek’ er nog geen debat aan wijden en dus, zou je denken, kan de politiek nog geen verantwoord besluit nemen.