Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 10 mei 2009

Geitenwollensokkenpolitiek!

De PvdA voert campagne om meer vrouwen in de gemeenteraad te krijgen. Onder het mom van een “partijoverstijgende” campagne heeft ze de meeste andere partijen over weten te halen daar aan mee te doen. Alleen de SP doet niet mee.

Voor 2000 euro wordt een website gebouwd, worden flyers uitgedeeld op scholen (!?), een campagnedag georganiseerd en publiciteit gezocht in de media.

De kosten voor de campagne komen niet uit de respectieve partijkassen maar uit het raadsbudget. Vreemd! De partijen hebben er klaarblijkelijk zelf niet zoveel voor over en pikken liever een graantje uit de gemeenteruif.

Jaja, het wordt weer tijd om wat aan de verkiezingen te denken. Volgend jaar maart is het ook voor de Rhedense gemeenteraad weer zover. En het komt ook mooi uit voor de Europese verkiezingen op 4 juni a.s.

Als ik het goed begrijp dan prijken er volgend jaar op de verkiezingslijsten evenveel namen van vrouwen als van mannen. Een nobel streven.

Om er helemaal zeker van te zijn dat er meer vrouwen in de raad komen krijgen die vrouwen van hun respectieve partijen vanzelfsprekend een streepje voor. Iedere partij een vrouwelijke lijsttrekker. En vanaf de plaatsen 2 om en om een vrouwelijke (ook op 2 natuurlijk een vrouwelijke kandidaat) en een mannelijke kandidaat. De heren zullen dat van harte toejuichen. Want die doen natuurlijk graag een stapje terug. Dat is toch wel het minste wat je van die partijen mag verwachten, toch?

Kost volgens mij niks. En daarvoor hoeft het raadsbudget dat wordt gefinancierd met belastinggeld niet te worden aangesproken. Of is dat raadsbudget soms te ruim, krijgt de Rhedense raad het geld niet op?

En als ze zichzelf helemaal serieus nemen dan kunnen de heren politici al eerder zorgen voor meer vrouwen in de raad. Dan stellen zij alvast nú hun zetel beschikbaar en laten vrouwelijke kandidaten uit 2006 hun plaats innemen. Dan is het grotendeels al vóór de raadsverkiezingen van 2010 geregeld. Kost geen cent!

Van mij mogen er best meer dames in de raad komen hoor. Maar praat eens even in op jullie mannelijke partijgenoten? Als die er zoveel voor over hebben dan kan het best op kosten van de partij. Maak er een verkiezingsitem van! Spreek de (vrouwelijke) kiezers aan zodat die massaal op een vrouwelijke kandidaat stemmen. Wat is daar het bezwaar tegen?

Overigens typisch geitenwollensokkenpolitiek uit de oude doos van de PvdA. Op kosten van de burger die er per saldo niks mee opschiet. Zorg zelf binnen jullie partij voor de door jullie gewenste man-vrouw ratio. Waar is de persoonlijke strijdbaarheid van de dames? Grijp alvast maar eens in bij de Arnhemse buren. Daar is de strijd om het lijsttrekkerschap voor volgend jaar al losgebrand. En daar nemen tot nu toe alleen nog maar mannen aan deel! Vrouwelijke PvdA-ers hoor ik echter niet! Erg vreemd. Protesteer daartegen! Schrijf vlammende protesten en spoor de Arnhemse zusters aan zich in de strijd te mengen.

Blijf strijden dames! Breek door dat glazen plafond heen. Mijn morele steun heb je!
Maar doe daarvoor de juiste dingen. Treed zelf ook in de strijdperk! Stel jezelf kandidaat voor het lijsttrekkerschap van je partij in Rheden.Laat zien dat je 'n leider bent en niet over je laat lopen door de partijbokken! Dan geef je pas het goede voorbeeld!

En laat de belastingbetaler niet voor je hobby opdraaien, wil je?