Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 15 juli 2008

Aangepaste Studie Lichte Overkapping A12

In haar zomer-nieuwsbrief meldt de Stichting Duurzame A12 dat het uitvoeren van de studie naar een lichte overkapping goedkoper kan worden uitgevoerd dan oorspronkelijk gedacht. Dat komt doordat Movares en ABT reeds overkappings-studies hebben uitgevoerd voor andere weggedeelten in Nederland.

Constructiebureau ABT (gevestigd in Velp) heeft voor de Stadsregio Amsterdam en Rijkswaterstaat een studie uitgevoerd naar een lichte overkapping voor wegen in de regio Amsterdam. De tijdens de studie opgedane ervaringen en opgebouwde kennis kunnen worden gebruikt voor een studie naar een gelijksoortige oplossing voor het A12-traject tussen Velperbroek en Waterberg.

Hierdoor kunnen de kosten voor zo’n studie aanzienlijk worden gedrukt.

De stichting zal de studie gebruiken voor het formuleren van een zienswijze op het Ontwerp Tracé Besluit (OTB) voor dit gedeelte van de A12 dat in de laatste maanden van 2008 wordt verwacht.

Daarvoor is echter nog wel geld nodig. Stichting Duurzame A12 is daarom een campagne begonnen om financiële steun te verwerven bij ondernemers, particulieren en bij publieke partijen.

De stichting rekent daarbij niet meer op de lokale en regionale politiek die de financiële steun voor een studie vorig jaar introk. De mensen achter de Stichting zeggen het nog netjes maar tussen de regels door krijgt de politiek een veeg uit de pan.

Zij schrijft onder de kop
"Bedrijven en burgers omarmen nieuwe plan. Politiek haakt af?"

De Stichting Duurzame A12 wil niet langer wachten op de trage molens van bestuurders en de politiek. We hebben genoeg van uitspraken als: “Wij hebben geen mening, wij zijn slechts uitvoerders van het beleid van de minister”, “We hoeven onze plannen alleen maar Raad van State-PROOF te maken” en “Het geld klotst tegen de muren van het provinciehuis, waar moeten we het aan uitgeven?”

Inmiddels heeft de stichting donaties ontvangen van burgers en bedrijfsleven. Met deze financiële steun is de betreffende studie gestart maar de Stichting heeft nog meer geld nodig en roept bedrijven en particulieren op om een financieel steentje bij te dragen. Het onderzoek wordt gebruikt om de zienswijze (op de OTB) gedegen te onderbouwen met harde cijfers en feiten en om reële alternatieven aan te dragen. In het najaar worden de resultaten van de studie bekendgemaakt.

Op de website van de Stichting Duurzame A12 kunt u meer informatie vinden. Daar kunt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief die eenmaal per kwartaal uitkomt.