Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 26 oktober 2011

Commissievergadering PS over Traverse Dieren

Vanavond werd door Provinciale Staten op commissieniveau de Traverse Dieren besproken.  Gedeputeerde Staten had eerder gekozen voor de variant met een korte tunnelbak. Voor Dieren zal echter alleen een variant met een lange tunnelbak enig soelaas kunnen bieden.

Via Twitter begrijp ik dat de provinciale coalitiepartijen, VVD, CDA, PvdA, D66, nu toch inzetten op een lange tunnelbak. Daarmee gaan ze in tegen de keuze van Gedeputeerde Staten. De coalitiepartijen staan daarin overigens niet alleen. Zo pleit bijv. de SP bij monde van Alex Mink eveneens voor een lange tunnelbak. Een definitief besluit zal later vallen.

Er was een hele rij insprekers bij de commissievergadering. Vanwege verplichtingen elders kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Kan iemand mij de bijdragen (of een aantal daarvan) mailen? Dan kan ik die op de blog publiceren. Verslagen van en reacties op de vergadering zijn eveneens welkom.

Wim Pieper - Rapportage Verkeerstellingen kruising N348-Wilhelminaweg-Spoorstraat

Voor de Traverse Dieren had Gedeputeerde Staten gekozen voor een korte tunnelbak. Daardoor zou de "Dorpsas", de rechtstreekse oversteek tussen de Wilhelminaweg en de Spoorstraat verdwijnen.
Deze keuze zou de barrièrewerking van N348/Spoor versterken. Daarom maakt eenieder die Dieren een warm hart toedraagt zich sterk voor de Traverse-variant met een lange tunnelbak zodat deze dorspas behoduen kan blijven. 
Om het belang van deze dorpsas te ondersterpen heeft gemeenteraadslid Wim Pieper (Groep Pieper-Rook) de afgelopen weken verkeerstellingen uitgevoerd op de kruising N348-Wilhelminaweg-Spoorstraat in Dieren. Bijgaand zijn rapportage.

Klik op een afbeelding om te vergroten.