Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 26 april 2008

Poll: Welke partij treft de meeste blaam voor het fiasco van Hart van Dieren?

In de nieuwe poll komt het Dierense drama aan de orde.

De raad heeft geen consequenties verbonden aan het debacle van Dieren.
Wat vindt u? Heeft de raad juist gehandeld?

Alle partijen hebben boter op hun hoofd maar welke partij is het meest laakbaar? Wie heeft de grootste schuld op zich geladen?

Was het de PvdA die de projectwethouders voor Hart van Dieren leverde en zich al draaiend en kronkelend door het proces heeft geworsteld?

Was het de VVD of het CDA die in het verleden de grootste tegenstander van controle en de aanstelling van een raadsadviseur waren?

De ChristenUnie misschien die alles aan het college overlaat en nooit in actie komt? De SP en Gemeentebelangen die hun verkiezingsbeloften braken?

Of is het GroenLinks dat net als de SP en Gemeentebelangen een kritische houding naar Hart van Dieren verruilde voor een wethouderszetel?

Of heeft de SP juist iets minder schuld omdat ze wethouder Joop Kock met een motie van wantrouwen verblijdde? En daarin gesteund werden door het dissidente raadslid Barbara de Vos van Gemeentebelangen?

Is de knieval, het excuus, van Bert Kiljan van de PvdA voor u reden voor vergiffenis? En geldt dat ook voor een motie voor een raadsadviseur van Janet Duursma?

Hebben het CDA, de VVD, Gemeentebelangen (met uitzondering van Barbara de Vos), de ChristenUnie, de PvdA en GroenLinks juist of onjuist gehandeld door de de motie van wantrouwen van de SP tegen wethouder Joop Kock niet te steunen?

Welke partij heeft de meeste schuld aan het echec van Hart van Dieren? U hoeft niet persé een keuze te maken. U mag één, meer of alle partijen een zwarte piet geven.

In een aparte poll kunt u ook aangeven dat u het niet weet of dat u vindt dat de partijen geen blaam treft.

Informatiedag Masterplan Dieren

Afgelopen woensdagavond heb ik ‘n kijkje genomen bij de informatieavond over de Dorpsvisie en het Mastperlan voor deel Twee van Hart van Dieren.

In de raadsvergadering van dinsdagavond stelde Janet Duursma van GroenLinks nog voor om het project een nieuwe naam, Dynamisch Dieren, te geven.

Die dynamiek was op de informatieavond afwezig. Een paar posters over het proces dat gevolgd wordt om tot het masterplan te komen en op de tafels een luchtfoto van Dieren. Het geheel verluchtigd met wat nietszeggende dia’s op een projectiescherm.

De Dierenaren hadden dat ook in de gaten want er waren niet zoveel bezoekers. Of ze lijden aan Hart van Dieren-moeheid. Kan ik me voorstellen.

Van enkele bezoekers begreep ik dat er 's middags ook al niet veel belangstelling was.







De gebruikelijke diehards, waaronder ikzelf, kwamen wel even snuffelen.
De gemeente had niet veel te informeren en dat was ook wel te merken in de gesprekken. De discussies gingen vaak over heel andere onderwerpen.


Het stelde allemaal niet zoveel voor.

Maar de chocolaatjes waren lekker.