Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 29 maart 2010

Trammelant bij M-FM

Bij M-FM Radio hebben ze nou ook al mot onder elkaar. Het botert niet tussen het bestuur en de vrijwilligers.

Er schijnt al langer een conflict te zijn. Thea Bremer, hét gezicht van M-FM, is opgestapt. De vrijwilligers hebben daarop het vertrouwen in het bestuur opgezegd. (zie ook bericht Gelderlander)

Waar zou dat nou weer over gaan? Gaat ’t erom wie het bij M-FM voor het zeggen heeft? Kan ik me iets bij voorstellen. Aan de andere kant. Er is al langer ruzie.. Meestal begint zoiets klein, breidt zich langzaam uit tot het een niet meer te beheersen veenbrand is die af en toe aan de oppervlakte komt. Dan brengt alleen nog een rigoreuze ingreep de zaak tot rust. Dan stapt ofwel de ene partij ofwel de andere partij op, of beide.

Op de website van M-FM zelf staat niks over deze zaak. Ben toch wel heel benieuwd wat hier achter steekt. Thea Bremer heeft haar ziel en zaligheid in de opbouw van M-FM radio gestoken. Die stapt niet zomaar op.

Wie zit daar trouwens in het bestuur?

Landgoed Laag Soeren

Vandaag stuitte ik via twitter op de weblog Landgoed Laag Soeren. Dat bracht me op het idee een nieuwe rubriek, de “Website van de week” te beginnen. Er zijn genoeg mooie en interessante sites te vinden die wel wat promotie kunnen gebruiken.

Weblog Landgoed Laag Soeren is opgezet door enkele van de huidige bewoners van de appartementen op het landgoed. Op de blog wordt de meer dan 160-jarige geschiedenis van het landgoed tot leven gebracht. Ziet er mooi uit met foto’s, nieuwsberichten en verhalen uit vervlogen tijden. Een mooi stukje historie.

Het landgoed heeft in de loop der tijd een reeks gedaanteverwisselingen ondergaan: badinrichting en kuuroord Bethesda, vakantieoord Amsterda (Amsterdamsche Bank, later Amro), cursuscentrum Soeria. Nu is het landgoed omgevormd tot een luxe appartementencomplex voor senioren. Compleet met verzorging op maat.

Naast de weblog is er ook een boek over de historie van het landgoed in voorbereiding. Daarvoor worden archieven afgestruind en met organisaties en mensen gesproken die in het verlden bij het landgoed betrokken waren. De bloggers houden zich aanbevolen voor verhalen, prenten en kiekjes die gemaakt zijn op kuuroord Bethesda (1849-1937), vakantie oord Amsterda (1948-1980) en , opleidings- en curususcentrum Soeria (1980-2000).

Klik op de afbeelding om te vergroten


Leuke site. Er staat overigens meer op dan alleen uit de archiefverwijzingen blijkt. Het blogarchief (rechterkolom) gaat terug tot januari 2010 terwijl er ook materiaal van oudere datum op de site staat dat net zo interessant is. Dus even een beetje rondklikken.

Landgoed Laag Soeren