Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 14 april 2013

De podiumvoorziening en het girls-network

Afgelopen donderdag liet GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens weten dat
Nieuwbouw Atelier Velp - impressie entreezijde
(bron: gemeente Rheden, 
ontwerp: Hurenkamp Architecten en Adviseurs)
een gift van 300.000 euro aan Atelier Velp voor een podiumvoorziening in het nieuw te bouwen onderkomen van deze commerciële cultuuraanbieder absoluut noodzakelijk is.


Afgezien van de inhoud was ik getuige van een boeiend fenomeen: Het Rhedense girls-netwerk in actie.

Twee insprekers hadden zich gemeld: Maaike Garssen, de directrice van RiQQ, het cultuurbedrijf van de gemeente Rheden en Hanneke van der Weele, een van de eigenaressen van Atelier Velp. Vergezeld van hun supporters, ook voornamelijk dames, hebben zij voorafgaand aan de behandeling van het agendapunt nog even een gezellig onderonsje met wethouder Harriët Tiemens. Ja, dit varkentje gaan we even wassen!

PvdA op 20 april in Laag-Soeren

Door: Gea Verkerk (PvdA)

De PvdA is in vrijwel alle dorpen al de straat op geweest. Wij hebben gemerkt hoe graag de inwoners van de gemeente Rheden willen dat we naar ze luisteren en met ze praten. Op zaterdag 20 april willen wij dat graag doen in Laag Soeren. Graag willen wij met iedereen in contact komen die ons wil informeren over de zaken die er leven in het dorp en met iedereen die met ons wil meedenken over de keuzes die we gaan maken.

In gesprek met de inwoners van alle kernen gaan we luisteren wat zij van onze gemeente verwachten, wij gaan actief op pad om jonge mensen een kans te geven op een baan en een huis, wij willen van de ouderen horen waar hun problemen liggen en wat ze zelf denken op te kunnen lossen; hoe kunnen we de vele ZZP-ers die steeds verder in het nauw raken  een hand toesteken  en hoe kunnen we wat betekenen voor die honderden kinderen die in deze gemeente opgroeien in armoede.