Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 20 april 2010

Aanbevolen : Casper - Live vliegtuigen volgen

Mooie informatieve website tegen het lijf gelopen. Ik werd er door diverse Twitteraars op gewezen. Onder andere door de Steegse twitteraar @casparterhorst en door @pimsonepouse.Vooral aardig voor wie geïnteresseerd is in vliegtuigbewegingen. In deze tijd van IJslandse aswolken zijn dat heel veel mensen.

Op Casper – Live Aircraft Tracking kun je precies zien waar zich boven een bepaald gebied vliegtuigen bevinden.

Op dit moment is er niet zoveel vliegverkeer dus het is heel overzichtelijk. Op een kaart worden de vliegtuigjes getoond en de positie waar ze zich bevinden. Als je de site de eerste keer opent zie je de vliegtuigen “vliegen” tot aan de positie waar ze zich nu bevinden.
Klik op de afbeelding om te vergroten. Ter verduidelijking heb ik 'n paar pijltjes naar de vliegtuigjes op de afbeeldingen toegevoegd.

Als je met de muis op een vliegtuigje klikt krijg je ook nog allerlei informatie over het toestel en de vlucht. Je kunt uit vliegverkeer voor verschillende Europese luchthavens kiezen. Verschillende luchthavens uitkiezen.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Als je bijvoorbeeld Amsterdam kiest dan zie je al het vliegverkeer van en naar Schiphol dat zich boven Nederlands grondgebied bevindt.

Probeer het maar eens. Het is vrij eenvoudig te bedienen En speel wat met de mogelijkheden op de kaart, de vliegtuigjes en de informatie die zich naast de kaart bevindt. De bediening van de website is vrij eenvoudig. En hij is tweetalig. Je kunt kiezen voor Engels of Nederlands. Maakt het nog makkelijker.

De informatie wordt met enige vertraging gegeven. Om de vliegtuigen live te volgen is een abonnement nodig. Maar dat is voor mijzelf niet nodig. Ik heb er zo ook plezier aan.

De site is nog niet zo lang in de lucht maar het loopt storm. Er moet nu al extra computerapparatuur bij om het groeiende aantal bezoekers te kunnen verwerken.

Goed gevonden, leuk speelgoed.

Weblink: Casper - Live Aircraft Tracking