Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 5 april 2010

Het kan anders!

Onder het motto “Het kan anders!” ging D66 de verkiezingen in.

In Arnhem liet D66 al zien hoe anders dat is. De partij sprak zich daar vóór de verkiezingen nog uit voor een haven in het Rijnboogplan. Nu de coalitie in Arnhem wordt gevormd laat D66 die haven als een baksteen vallen. Dat Rijnboogplan en die haven waren in Arnhem wel even het belangrijkste onderwerp bij de raadsverkiezingen. Inderdaad, het kan anders!

Ook de Rhedense afdeling laat zien dat het anders kan. Op 10 januari pleit D66 voor de Traverse Dieren nog voor tunnels onder het spoor. Letterlijk “Maar waarom zou je niet gewoon eerlijk zijn naar de inwoners van Dieren? Iedereen die zegt vast te houden aan variant 3a, weet dat dat niet realistisch is. D66 wil vaart maken in Dieren. Daarom kiezen wij wél voor tunnels onder het spoor en niet voor een dure verdiepte ligging van de provinciale weg. Dan praten we eindelijk weer over oplossingen en niet over illusies.”

Op 13 maart blijkt D66 een andere mening toegedaan. Nu heet het “De Provincie Gelderland heeft aangegeven om binnen het project Traverse Dieren eenzijdig af te zien van de voorkeursvariant 3 (zowel A als B). De D66 fractie vindt dit teleurstellend” en “Door het eenzijdig afzien van de voorkeursvariant die door de bevolking van Rheden wordt gedragen, draagt de Provincie niet bij aan een nieuwe, constructieve start van het overleg."

Nog een. Op de website van D66 Rheden wordt triomfantelijk gemeld “D66 succesvol in eerste Raadsvergadering”. Dat “succesvol” behoeft enige nuancering. Het blijkt allemaal nogal mee te vallen. Je kunt de waarheid op veel manieren vertellen. De raad had in november besloten om 25.000 euro op het budget van de rekenkamercommissie te bezuinigen en in 2010 te bekijken wat het budget voor 2011 zou moeten zijn. Nu had D66 bij de raadsvergadering van 30 maart een amendement ingediend om die bezuiniging terug te draaien. D66 had voorgesteld om dat budget dit jaar (2010) met 7000 euro te verhogen en volgend jaar op 55.000 euro te brengen. Dat amendement werd door de raad geaccepteerd. Maar wel pas nádat de eis tot verhoging naar 55.000 euro uit het amendement was geschrapt. En over het budget voor 2011 wordt later beslist. Precies zoals de raad eerder had besloten, toen D66 daar nog niet in vertegenwoordigd was.

Het is overigens nog vermeldenswaard dat beoogd coalitiegenoot ChristenUnie tégen het D66-voorstel stemde.

Ja, het kan anders!

De wijze waarop D66 van mening naar mening glijdt en de manier waarop ze de zaken voorstelt laat zien hoe anders dat “anders” is!

Onderstaand respectievelijk het D66-amendement, het B&W-voorstel en het Raadsvoorstel.

Klik op een van de afbeeldingen om te vergroten.

D66-amendement


B&W-voorstel Rekenkamercommissie




Raadsvoorstel Rekenkamercommissie




Groep Pieper-Rook

Wat is die Pieper toch op internet aan het uitspoken? De berichten verschijnen en verdwijnen als knipperlichten van z’n twitteraccount én z’n weblog. De berichten van de laatste maanden zijn van weblog wimpieperburgerbelangen verwijderd.

Ik zat eigenlijk zoals hij op z'n weblog had beloofd te wachten op repliek aan het adres van Wubs, Jurriëns en Jochemsen die hem in een ingezonden brief in de Gelderlander van alles naar z'n hoofd slingerden.

Er is wel een nieuwe weblog groeppieper-rook maar volgens ’n mededeling op die blog is die ook slechts tijdelijk.

Kom Wim, effe doorploeteren. Voorlopig volg ik je nieuwtjes op blog groeppieper-rook.