Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 25 september 2008

Paard achter de wagen

Op de raadsvergadering van 30 september komt een B&W-voorstel aan de orde over het vertrekken van de informatie over aankoopkosten van panden in Hart van Dieren.

Daarin staat:
Door de heer Kooijmans is, via de Griffie, verzocht het (financiƫle) overzicht te verstrekken van alle aangekochte objecten Hart van Dieren. Dit overzicht maakte onderdeel uit van de Notitie vastgoedportefeuille Hart van Dieren d.d. 24 april 2008van de Stuurgroep.

En voorgesteld wordt om te "Voldoen aan het verzoek van de heer Kooijmans om het overzicht te verstrekken van de aangekochte objecten binnen het plan Hart van Dieren en tevens de Raad volledig informeren."

Ik kan de raad geruststellen. Deze informatie heb ik begin september al op Politiek Rheden in het bericht Hart van Dieren - Verwervingskosten per object gepubliceerd.

Daarvoor hoeven ze wat mij betreft dus geen toestemming meer voor te verlenen.

Wat wel interessant is dat de raadsleden zelf die informatie niet hadden gekregen maar dat zij die pas later, nadat ik dat overzicht heb gepubliceerd, hebben ontvangen. Het lijkt erop dat de raad niet nieuwsgierig genoeg is anders waren er wel raadsleden die zelf op dat idee waren gekomen?

En wat als de raad nu eens geen toestemming aan het college voorstel wil geven? Wat dan?

Gelukkig lees ik in het voorstel dat er geen kosten aan het verstrekken van de informtie zijn verbonden en dat risico's en een evaluatie niet van toepassing zijn.
Dat stelt me alweer gerust.

Het is allemaal wel komisch.

Maar ook onzin.

Daar is een uitdrukking voor.

Het paard achter de wagen spannen.

Klik op 'n afbeelding om te vergroten.