Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 31 maart 2009

Intentieovereenkomst Gemeente Rheden - Gazelle

Bijgaand de concept intentieovereenkomst tussen de gemeente Rheden en Gazelle waar diverse berichten naar verwijzen of waaruit wordt geciteerd. Inclusief de bijlagen.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.







Bijlage 1: Situatietekening Gazelleterrein

Klik op de afbeelding om te vergroten.


Bijlage 2:Ruimtelijk ontwikkelingskader

Klik op een afbeelding om te vergroten.
















Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Door: Adriaan Dolk

Op 10 februari jl. was er bestuurlijk overleg over de Traverse Dieren, tussen de provincie Gelderland en de gemeente Rheden. De belangrijkste vertegenwoordigers van deze tegenspelers waren de gedeputeerde Van Haaren en wethouder Kuiper.

Er is geen verslag van de bijeenkomst gemaakt maar wel een samenvatting van de afspraken en daar trekken de volgende punten de aandacht.

1 Alternatief 3a is voor beide partijen (provincie en gemeente) richtinggevend uitgangspunt.
2 Daarbij is het budget taakstellend voor de te realiseren oplossing.

De eerste afspraak lijkt mij een typische formulering van bestuurders die hun schaapjes laten weten dat ze het ergens over eens willen zijn. Een schijn van eensgezindheid kan nooit kwaad. En waar zijn ze het dan over eens? Over een richtinggevend uitgangspunt; nou dat is dan mooi weer een opstekertje voor de kiezer. Stel je voor dat ze het niet eens waren over een richtinggevend uitgangspunt; we zouden ons hopeloos verloren en stuurloos wanen. Toch wel een beetje sneu dat het alternatief 3a, waar de raad van de gemeente Rheden niet over uitgepraat raakte – eindelijk draagvlak – nu met instemming van de verantwoordelijk wethouder als een richtinggevend uitgangspunt wordt betiteld.

De tweede stelling was ons al bekend via de pers en ik dacht dat dit dwingelandij was van de gedeputeerde – “deze keer wil ik alles goed doen”. Maar ik herinner mij ook dat de wethouder eens gezegd heeft: als we niet voldoende budget krijgen voor alternatief 3a dan wordt het hele plan afgeblazen. Echter, sinds 10 februari is kennelijk ook de wethouder het eens met de provincie.

Een schone taak is nu weggelegd voor een nieuw in te stellen klankbordgroep, voeg daarbij nog een paar bouwstenensessies en inloopavonden en ook de driedubbeldikminvariant kan niet meer stuk. Zeker niet als het proces van slikken of stikken wordt ondersteund door een nieuwe serie uit te geven nieuwsbrieven. Zo doen we dat in de gemeente Rheden. Ze geven je altijd het gevoel dat je er bij betrokken bent.

Adriaan Dolk, Dieren