Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 15 april 2007

Brummen moet niet zaniken

Door THEO KOOIJMANS
De kersverse Rhedense wethouder Henk Elsenaar kan er direct tegenaan. De Harderwijkerweg in Laag Soeren wordt door de gemeente Rheden afgesloten voor doorgaand vrachtverkeer.

Eindelijk gebeurt er iets aan dit al tientallen jaren slepende probleem. De alternatieve route wordt niet echter niet gepruimd door de gemeente Brummen en zij spant een rechtzaak aan. Dit terwijl Brummen enkele jaren geleden nog akkoord ging met een rondweg om Laag Soeren maar onder druk van enkele Eerbeekse nimby’s haar steun heeft ingetrokken. De Brummense wethouder Ter Maat zegt begrip te hebben voor de inwoners van Laag Soeren maar hij zegt ook dat de ene gemeente de problemen niet mag afschuiven op de andere. Dat ben ik helemaal met hem eens. De gemeente Brummen schuift haar verkeersprobleem nu al bijna 30 jaar af op Laag Soeren. En daar moet een einde aan komen. Zo snel mogelijk. Dan kan vervolgens verder gewerkt worden aan een integrale oplossing voor de verkeersproblematiek tussen Dieren en Apeldoorn.
Dus Henk Elsenaar: laat je niet piepelen door Brummen. En Dick Ter Maat: niet verder drammen. Denk eindelijk eens constructief mee met je buren.