Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 7 maart 2008

Op z'n elf-en-dertigst

De stuurgroep heeft onlangs een reactie gegeven op het audit-rapport en Atelier Verdaas. Vergezeld van enkele adviezen voor het vervolg van Hart van Dieren.
Deze rapportage is nu in provinciale staten aan de orde.

Maar uit het gemeentehuis komt geen geluid. Hoe zit dat? Heeft de stuurgroep soms geen reactie naar de gemeente gestuurd?

B&W en de gemeenteraad hebben zeker niet zo’n haast. Alles wordt op z’n elf-en-dertigst afgewerkt. Dat raadsonderzoek laat ook al op zich wachten. Dat is volgens mij allang klaar.
Ik was een van de laatsten die een gesprek met de onderzoeker heeft gehad. Er was begin vorige maand haast bij dat gesprek omdat het rapport zo snel mogelijk naar de raad moest.
Ik heb er zelfs nog een snippermiddag voor opgenomen.

Moeten er eerst nog wat onwelgevallige zaken uit het rapport weggepoetst worden?

Dat masterplan kan natuurlijk ook nog wel even wachten.. We hebben nog zo’n drie-en-een-halve maand. Tijd genoeg zeker om de bevolking van Dieren erbij te betrekken en om de besluitvorming af te ronden. We hebben immers zeeën van tijd, toch?

Of wordt dat allemaal op de oriëntatieavond van 11 maart behandeld? Het enige agendapunt is Hart van Dieren met informatie over de stand van zaken en de vervolgaanpak.

De reactie van de stuurgroep moet toch bij de gemeente binnengekomen zijn. Als die al bij provinciale staten bekend is dan moet die ook bij de gemeente bekend zijn.
De reactie en de adviezen van de stuurgroep lijken me toch zeer relevant voor de stand van zaken en het verolgtraject.
Maar die stukken staan niet op de website van de gemeente. En ook geen andere documenten. Waarom niet?
Wordt de informatievoorziening aan de burgers gemanipuleerd? Zijn de stukken soms "niet geschikt" of "voegen ze niets toe" en wil het raadspresidium de burgers niet onnodig "verontrusten"?

En nog 'n ander punt. Ik ben het met Ellecommer Joop Zijlstra eens. Aan Jan Bart Wilschut is gevraagd om aan het debat over Hart van Dieren deel te nemen. Maar Jan Bart is nu wel ambteloos burger. Hoe kan hij dan deelnemen aan een raadsvergadering? Het lijkt me wettelijk niet eens toegestaan dat een burger deelneemt aan officiële beraadslagingen. Hij zal hoogstens, via de mond van een van de wethouders, een toelichting kunnen geven. Of op verzoek van de raad inspreken. Ze kunnen ook doen of hun neus bloedt en Jan Bart gewoon laten aanschuiven. En ze kunnen ‘m natuurlijk ook nog even opnieuw wethouder maken. Eens kijken welke kronkel voorzitter Petra van Wingerden en de raad hiervoor bedenken.

Misschien blijft Jan Bart ook gewoon weg.
Onder het motto "Bekijk 't maar"
Kan ik me voorstellen.

Steegse Vertellingen - 19. Exit Leefbaar Rheden

In maart 2006 waren de gemeenteraadsverkiezingen.
Wij hadden onze naam, Leefbaar Rheden, niet mee. Leefbaar was uit maar wij dachten dat wij goed hadden laten zien waar wij voor stonden. Wij waren tenslotte een partij met een links hart die de bevolking nauw bij de politiek wilde betrekken. En wij waren de afgelopen jaren goed zichtbaar geweest. Men kende ons van onze wijkwandelingen en ook in de raad hadden wij onze taak uiterst serieus vervuld. Ik rekende zelfs op winst.

Dat pakte anders uit. Achteraf verklaarbaar maar ik had er niet op gerekend. We werden geassocieerd met andere, rechtse, leefbaarheidspartijen en werden ook verward met Gemeentebelangen. De SP was aan een onstuitbare opmars begonnen en dat merkten we eveneens in Rheden. Ook de PvdA lag weer goed bij de burgers.

Daarnaast hadden wij slechts een beperkt budget. Wij konden niet op tegen het publiciteitsgeweld van de andere partijen.

Niks aan te doen.
Wij keerden niet meer terug in de raad.