Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 11 mei 2008

Uitslag "Blaam"-poll

De vraag “Welke politieke partij treft de meeste blaam voor het fiasco van Hart van Dieren?” pakte het meest overtuigend uit in het nadeel van de PvdA. Niet zo verwonderlijk als bedenkt dat uitsluitend PvdA-wethouders aan het gemeente-roer van het project hebben gestaan en nog steeds staan. Ook niet zo vreemd als je denkt aan het gedraai en gesjoemel en het laten ploffen van de coalitie met Gemeentebelangen en de SP.



De tweede vraag “Hebben de politieke partijen wel schuld aan het fiasco van Hart van Dieren?” werd door 31 van 34 reacties bevestigd. Ik zou wel eens willen weten wie de NEE-stemmers zijn. Die zijn het dus ook niet eens met de uitkomsten van het Lysias-rapport. Dat geluid heb ik in de raad niet gehoord.



Ik vind het wel opvallend dat de VVD en het CDA ver achter de PvdA eindigen. Nog wel op de plaatsen twee en drie overigens. In mijn ogen zijn die partijen minstens zo schuldig als de PvdA. Vanaf het begin mede-verantwoordelijk voor Hart van Dieren hebben deze partijen stelselmatig alle pogingen om de raad controle-handvatten op het project te geven geblokkeerd.