Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 8 oktober 2007

Hart van Dieren... ConsequentGroenLinks?

De enige partij die mijn motie voor externe controle in mei 2005 steunde was GroenLinks. Daarmee kwam het aantal raadsleden destijds op vier van de 27 stemmen vóór fatsoenlijke en noodzakelijke controle op dit project. Niet genoeg. De motie werd dus verworpen.

Inmiddels maakt GroenLinks deel uit van de huidige coalitie en ze heeft een wethouder in het college. Daarmee heeft GroenLinks zich achter het beleid van dit college geschaard.

Fractievoorzitter Janet Duursma verdedigt dit met de stelling dat GroenLinks nu eenmaal achter eerder genomen democratische besluiten staat. Vorig jaar hoorde ik een heel ander geluid. Toen viel GroenLinks, overigens zeer terecht, de gevolgen van het beleid van het toenmalige college van Gemeentebelangen, SP en PvdA aan. En daar waren ook democratische besluiten aan vooraf gegaan.

Je kunt niet alles afdoen als "eenmaal democratisch genomen besluiten" en verder net doen of je neus bloedt. De gevolgen van de toenmalige beslissing om geen externe controle op het project te doen zijn desastreus.

Gaat GroenLinks nu dan ontkennen dat de bestuurlijke controle gefaald heeft? De motie van de SP daarover werd door GroenLinks niet ondersteund. Een veeg teken.

Terwijl zij in 2005 samen met Leefbaar Rheden al vond dat de controle beter moet.

Leefbaar Rheden trok toen de uiterste consequentie en stapte uit de coalitie.

Hoe consequent is GroenLinks?

Hoe plaats je reacties op deze blog?

Sommige lezers vinden het lastig om een reactie op deze weblog te plaatsten. Daarom bijgaand enige uitleg.
U kunt op twee manieren naar het scherm komen waarop u een reactie kunt intoetsen.

Onder het bericht staat een van onderstaande mededelingen. Als u met de muis op de tekst bij de pijl klikt komt u in het scherm waar u de reactie kunt intoetsen.





Onderstaand ziet u een voorbeeld van een reactiescherm. (Het echte reactiescherm ziet er iets anders uit. U kunt uw reactie intoetsen in het vierkant. )


U kunt nu uw reactie intoetsen in het vierkant.


Nadat u uw reactie hebt ingetoetst moet u een van de volgende opties kiezen.



Kies NIET voor Google/Blogger (deze is alleen voor mij toegankelijk).



Maar kies uitsluitend voor OVERIG of voor ANONIEM. Bij OVERIG mag u bijvoorbeeld nog een naam opgegeven. Bij ANONIEM kunt u geen naam ingeven.

Dus



Of



De reactie wordt gepubliceerd als u uiteindelijk op REACTIE PUBLICEREN klikt.