Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 11 maart 2010

2x verrekte koud

Door: Joop Zijlstra

Aan een oude politieke strijdmakker, tot vorige week raadslid in Eindhoven, stuurde ik mijn brief door die ik schreef aan de raadsleden in spe van de gemeente Rheden (dd 23/2). Niemand van die mensen reageerde.

Hij in Eindhoven antwoordde wel, meteen: 'Hoi Joop. Je bent je stijl nog niet kwijt, zie ik wel! Ik las het artikel van Hilary Wainwright1) ook, en er is dus nog hoop voor de democratie - maar dan moeten onze gekozen raadsleden wel willen afzien van een deel van hun macht, en dat is me toch een potje moeilijk. Dan moet je je burgers vertrouwen, en dat doet een standaard raadslid niet meer nadat-ie verkozen is.'
Dat interview van Hilary Wainwright2) had ik in vijftien copiën beschikbaar voor de nieuwe raadsleden van Rheden, stond in mijn brief aan hen. Niemand reageerde. Voorwaar, Een hoopvol teken.

Desondanks beveel ik weer een artikeltje aan van René Paas (voorzitter van het CNV), oud-raadslid en wethouder. Het stond in Trouw van Vrijdag 5 maart: 'Politici zijn ten onrechte bang voor burgers die in actie komen'. Ik heb van dat artikeltje ook copiën beschikbaar voor de nieuwe mensen in de raad.
Maar ik heb zo'n idee dat ik net zo goed op het dak kan gaan zitten. Daar is het deze week verrekte koud, net als vroeger in de politiek. Vroeger? Het lijkt op herhaalde treurnis, in deze politiek rit? Kom op, vrouwen en mannen, kom op.

Joop Zijlstra, Ellecom.

Naschrift Theo: 'n lezenswaardig artikel.
1) verwijst naar de Nederlandstalige versie - laatste alinea's zijn op een ongelukkige manier op de site verwerkt.
2) verwijst naar de originele Engelstalige versie - die is compleet.