Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 26 juli 2008

Webazijn

In juni vermeldde de gemeente Rheden trots dat haar vernieuwde website op de overheidsmonitor was gestegen van plaats 212 naar plaats 74. Inmiddels is de site enkele plaatsen gezakt naar plekje 79 (18 juli 2008). Maar niettemin een mooie score.

Enkele maanden geleden werd de website volledig vernieuwd en de afgelopen maanden is de kwaliteit stukje bij beetje verbeterd.

Ik vermoed echter dat de bouwer van de website afscheid heeft genomen of van een lange vakantie geniet want het uitbreiden van de informatie gaat moeizaam. De website wordt sowieso onvoldoende getest.

De Rhedenaar meldt al sinds drie weken dat iedereen elke vrijdag vanaf 12:00 uur de notulen van B&W op de website kan raadplegen. Nou, forget it. Als je de onderliggende documenten wilt raadplegen heb je pech want het enige wat je te zien krijgt is een foutscherm.




Een volledig leeg scherm is ook mogelijk.




Checkt dan niemand of de links goed werken? Is even testen teveel gevraagd?

De navigatie is wel verbeterd maar nog niet overal even logisch. Als je naar het Nieuwsdossier wilt dan klik je intuïtief op de link “Bekijk al het nieuws”. Je krijgt dan ’n paar willekeurig nieuwsberichten van de laatste maanden te zien maar zeker niet het Laatste nieuws zoals de kop boven de webpagina suggereert.





Om al het nieuws te vinden moet je eerst naar de bovenkant van de webpagina. Via “Actueel” kun je dan alle nieuwsberichten vinden.





Maar goed. Ik wil de webmaster niet ontmoedigen. De site heeft een mooie plek op de ranglijst. Met een score van 60,74% staat Rheden in een peloton van gemeenten die alle rond de 60% scoren. Er zijn volgens mij op eenvoudige wijze nog veel plaatsen te winnen.

En als je naar de omringende gemeenten kijkt dan steekt alleen Arnhem (18) daarbovenuit. Logisch gezien de omvang en de beschikbare middelen. De andere gemeenten staan ver onder Rheden. Tussen haakjes de stand bij de vorige meting.

Arnhem 18 (18)
Rheden 79 (74)
Renkum (219) (180)
Zevenaar op 220 (210)
Brummen (222) (326)
Rozendaal (418) (418)

Hou vooral Brummen achter je. Daar hebben we nog 'n Soerens appeltje mee te schillen.