Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 15 januari 2010

Hommeles over de Traverse

Nou, de Traverse Dieren gaat nog sneller kopje onder dan ik dacht. De provincie Gelderland en de gemeente Rheden gaan inmiddels rollebollend over straat. Volgens de provincie kost de 3a-variant 10 miljoen euro meer dan de gemeente denkt en de provincie is niet van plan meer geld te investeren. Gedeputeerde Van Haaren legt de zwarte piet bij de gemeente neer. Die wil niet praten over alternatieve plannen die “haalbaar en betaalbaar” zijn. Zie hier het bericht in de Gelderlander.

Wethouder Kuiper wist van die alternatieven. Begin december begon hij al over die alternatieven (tunnels voor de Harderwijkerweg en de Wilhelminastraat). Hij wilde kennelijk een balletje opgooien. Eens kijken hoe de reacties in Dieren en in de gemeenteraad zouden zijn. Die zijn ‘m kennelijk tegengevallen want hij houdt vast aan variant 3a. Nu kan hij op zijn beurt ook zeggen dat de provincie niet wil.

Het gaat zoals de provincie dat wil en anders wordt de stekker eruit getrokken. Dan gaat de rijksbijdrage terug naar Den Haag en blijft alleen de rekening voor het fiasco van Hart van Dieren achter. Die moet nog betaald worden.

De soap met de rondweg Laag-Soeren is kennelijk goed bevallen. We kunnen er nog wel een bij hebben. Starring Marijke van Haaren. Op weg naar Den Haag. Met onder haar arm het vetgemeste NUON-spaarvarken, gevoed door burgers die daar niets voor terug zien.