Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 21 april 2013

ROCA12: Weerwoord


Ik heb afgelopen vrijdag even met de conciërge en de directeur van ROCA12 om tafel gezeten. Aanleiding was de blogpost ROCA12: Ruim die troep op, een klacht van wijkbewoner Willem.
Vooral de zinsnede “dat moet de gemeente doen!” (over het opruimen van het vuil) steekt. Volgens de directeur is dit niet waar. “Zo denken we daar niet over!”

ROCA12 voelt zich juist heel erg betrokken bij de maatschappij en maakt deel uit van de omgeving en de buurt. De school schuift de verantwoordelijkheid zeker niet in de schoenen van een ander. ROCA12 doet er alles aan om de leerlingen bewust te laten worden van hun omgeving en om milieuvriendelijk gedrag tussen de oren van de leerlingen te krijgen.
Om de 5 à 6 weken is er overleg met de gemeente, de wijkagent en de buurtcoaches. Daarnaast neemt ROCA12 zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en illustreert dat met de samenwerking met de bibliotheek en de ondernemers (o.a. nieuw te bouwen zwembad op de locatie van de voormalige bestuursacademie).