Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 19 juli 2023

Jaarstukken 2022 – Motie verantwoording sportaccommodaties

De Volkspartij Politiek Rheden had bij de behandeling van de Jaarstukken 2022 in de raadsvergadering van 4 juli een motie ingediend over het ontbreken van een verantwoording over de sportaccommodaties.  

De werkgroep Jaarrekening (ik ben lid van deze werkgroep) vindt het feitelijk onaanvaardbaar dat de raad onvoldoende zicht heeft op de inkomsten en uitgaven van individuele sportaccommodaties. Het college reageerde daar  nogal teleurstellend op met  de opmerking dat ze niet voornemens is om een nieuwe rapportage ‘accommodaties’ toe te voegen aan de rapportage `grote projecten´.

Dan zullen we hier dus als raad op een andere manier mee om moeten gaan.

Wij hadden daarom een motie voorbereid  waarin het college wordt opgeroepen om voor de jaarrekening 2023 per daarvoor in aanmerking komende sportaccommodatie de financiĆ«le en maatschappelijke  baten en lasten te verantwoorden.



In de discussie over deze motie kwam wethouder Ter Hoeven met de volgende toezegging:

 “Wethouder Ter Hoeven zegt, naar aanleiding van het verzoek van de heer Kooijmans, toe dat er in een oktober een raadsinformatiebrief volgt over het Biljoenbad en andere sportaccommodaties; in november volgt een gesprek met de raad of deze raadsinformatiebrief voldoende informatie bevat en/of dit jaarlijks een plek krijgt in de planning- en controldocumenten

Wij hebben daarop de motie aangehouden. In afwachting van de raadsinformatiebrief. Als het nodig is dienen we de motie alsnog in.