Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 24 augustus 2012

Column Willem geweigerd door Streekjournaal


Sinds eind 2009 verzorg ik een column voor het Streekjournaal over de handel en wandel van bestuur en politiek. Ik was daartoe uitgenodigd door de toenmalige redacteur van het Streekjournaal. Hij gaf me volledig de vrije hand. Zonder enige beperking en met open vizier. Hij kon mijn kritische houding en de mijn verwoording daarvan wel waarderen.

Bij de recente overname van het Streekjournaal door BDU ging ik mee met de “boedel”. Met de huidige redacteur had ik af en toe wel enige discussie maar mijn column werd altijd geplaatst. 

Tot deze week! Mijn column Willem over de Doesburgse wethouder Willem Bouman werd geweigerd.

Willem


Meestal is het erg rustig in SP-vesting Doesburg. Lokaal SP-opperhoofd Willem Bouman heeft het politieke leven in de Hanzestad al tien jaar in een ijzeren greep.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 maakte ik voor het Streekjournaal een serie verslagen waarin partijen konden reageren op stellingen die ik hen voorlegde. De Rhedense politiek deed enthousiast mee. In Doesburg lag dat iets anders. Willem meldde mij dat de Doesburgse politiek geen gebruik van mijn aanbod zou maken. U leest het goed, hij sprak niet alleen voor de SP maar voor alle partijen. Later bleken die niet op de hoogte. Glasnost en perestrojka waren aan Willem niet besteed. Gevaarlijke gezagsondermijnende fratsen!