Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 30 december 2011

Oproep aan de burgemeester

Door: Joop Zijlstra

Geachte mevrouw P. van Wingerden,
burgemeester van de gemeente Rheden.

De spoorlijn vanaf Elst (OB) via Oldenzaal naar Duitsland en vice versa zal voor de goederentreinen in gereedheid worden gebracht. Men veronderstelt van mij niet zelden dat ik mij moeite geef om de dreiging van goederenvervoer door onze dorpen te helpen voorkomen. Ik ondernam tot nu geen actie. Zoveel mensen hielden zich daarmee bezig, inclusief de plaatselijke overheden, naar ik wel las. Er ging geen zee te hoog voor hun boude en nutteloze uitspraken.

Sinds vanmorgen 29 december 2011 denk ik er wel iets aan te moeten doen.

Het lijkt me dat diegenen die dapper tegen de goederentreinen protesteerden dat tevergeefs deden. Vandaag verontrustte mij immers een bericht in de Regiobode. Het was een advertentie van ProRail namens de Rijksoverheid. 'Kennisgeving, Goederenroutering Oost Nederland', staat er. 'De minister van Infrastructuur en Milieu zal voor dit project een MER laten opstellen'.

Post

Als u dit jaar geen kerst- of nieuwjaarskaartje van neef Jan of tante Marie hebt ontvangen dan moet u niet boos worden. Het ligt niet aan hen. Vorige week kreeg ik de post voor de halve straat in de bus gepleurd. En dat is niet voor het eerst. Keer op keer liggen kaartjes en brieven voor de buren of zelfs voor adressen een paar straten verderop bij mij op de mat. Volgens mij rekent de postbode-nieuwe-stijl erop dat goedzak-Theo de envelopjes wel even op het juiste adres aflevert. Dat doe ik meestal trouw maar er zijn grenzen. Laatst kreeg ik een brief die bestemd was voor een adres in Arnhem. Ik heb ‘m in de brievenbus van de PTT, of hoe het bedrijf tegenwoordig ook heet, gekieperd.