Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 8 april 2010

Huurdersvereniging Rheden - Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 20 april 2010 houdt Huurdersvereniging Rheden haar Algemene Ledenvergadering. Deze avond wordt ook dit keer gehouden in Café Zaal ons Huis, Mr. B. van Leeuwenplein 7 te Rheden. De vergadering begint om 20.00 uur.

Naast de normale agendapunten staan ook de bestuursverkiezing op de agenda. Dit jaar zijn aftredend voorzitter Henk Kok en bestuurslid Willem Bes, beide heren stellen zich weer beschikbaar voor een nieuwe termijn.

Tevens stelt het bestuur voor om de contributie aan te passen. Vanaf de oprichting in 1996 (bijna 15 jaar) heeft er geen verhoging plaats gevonden.

Na de pauze zal de heer Jaap van Leeuwen van de Nederlandse Woonbond, een presentatie geven over het Landelijk Energieproject. Een zeer actueel onderwerp, waarmee huurders veel geld kunnen besparen. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen die in deze zaken van energiebesparing is geïnteresseerd, is vanaf 20.45 uur ook hartelijk welkom.

HVR laat regelmatig van zich horen..

Klik hier voor de mening van de HVR op de Woonvisie van de gemeente Rheden.

Huurdersvereniging Rheden: Woonvisie 2009 flutverhaal

Ongetwijfeld weet u nog wat HVR vindt van de Woonvisie 2009 van de gemeente Rheden. We kunnen er ons absoluut niet in vinden. Het is een flutverhaal waar de inwoners van onze mooie gemeente geen snars mee opschieten. Dat vonden we vorig jaar al - toen de Woonvisie verscheen - en we zijn niet van
mening veranderd.

In een eerdere Woonvisie - die van 2004 - had de gemeente het nog over het bouwen van 1.100 woningen vóór het jaar 2010. Daarvan zou minimaal de helft in de betaalbare huur- en koopsector gerealiseerd worden.

De belofte toen luidde dat er vanaf 2004 nadruk zou komen op het bouwen van betaalbare appartementen en woningen voor senioren en starters. De logica achter dat voornemen onderschrijft de Huurdersvereniging Rheden nog tot op de dag van vandaag: bouwen voor de steeds groter wordende groep senioren brengt de broodnodige doorstroming op gang. Waar nieuwe ruimte komt voor vijfenvijftig plussers zijn er ook volop perspectieven voor starters op de woningmarkt.

In een grote door HVR gehouden enquête onder alle 6.000 huurders van Woningcorporatie Vivare-Velp, liet bijna de helft van de senioren weten te willen verhuizen naar een betaalbaar seniorenappartement of seniorenwoning. Dat staat haaks op wat vertrekkende wethouder Luuk Kuiper denkt te weten: volgens hem willen ouderen het liefst in hun huidige woning blijven. Zijn mening is gebaseerd op een rondvraag van Vivare onder oudere bewoners in alleen Velp Zuid. De meest recent cijfers - die uit de HVR enquête - spreken dit beeld dus helemaal tegen. En qua geldigheid: ongeveer 1.400 huurders namen de moeite om hun mening aan HVR te geven. Dat is meer dan een kwart van alle huurders van Vivare.

Op 3 maart is er een nieuwe gemeenteraad gekozen. Met voortvarendheid is daarna gewerkt aan de totstandkoming van een coalitie, die de komende moeilijke vier jaar verantwoorde keuzes zal moeten maken. HVR doet niet aan politiek, maar we hopen dat het straks toch goed komt met zoveel vers bloed in die nieuwe gemeenteraad en met een nieuw college.

Velp, 8 april 2010
Henk Kok, voorzitter

bijgewerkt: 8 apr.2010 16:45