Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 12 september 2011

Traverse Dieren en Twickel


Intentieverklaring gemeente Rheden met Twickel - dec. 1996
Klik op de afbeelding om te vergroten
  Brief aan de commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie van de provincie Gelderland
 
Door: Joop Zijlstra

Geachte leden van de Commissie M.I.E.

Op woensdag 14 september wordt naar wij vernemen in uw commissie ingesproken door (groepen) personen uit Dieren m.b.t. het ontwerpplan ‘Traverse Dieren’.
Wij hadden ons daarbij graag aangesloten met het oog op het algemeen belang, maar op die dag is ‘Het Comité‘ te gast op het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
Wij veroorloven ons vanwege onze uitstedigheid u per brief te berichten betreffende twee punten m.b.t. genoemd ontwerpplan.

1. Op het Ministerie EZ, L. en I. bespreken we de verlegging van de N348 als (zogenaamde) ‘harde voorwaarde’ voor subsidie aan plan ‘Traverse Dieren’.
We meldden u eerder ons voornemen daarnaar onderzoek te doen. We zijn goed op weg en het vorderde veel tijd. (Zie daarvoor ook de bijlage.) Het heeft er alle schijn van dat het opnemen van de ‘harde’ voorwaarde in het plan het simpele gevolg is van diverse stappen van het College van B&W van Rheden met als vertrekpunt zijn afspraak met de stichting Twickel uit Delden van eind 1996. Het plan kreeg gestalte vanaf het jaar 2000. De precieze gang van zaken daarin hebben wij nog niet helemaal kunnen reconstruren.

Aan Twickel


Intentieverklaring gemeente Rheden met Twickel - dec. 1996
Klik op de afbeelding om te vergroten

 Door: Joop Zijlstra

Uw brief van 2 september 2011,
Kenmerk TW2011-0523/AHS-ye

Geachte dames en heren van het bestuur van de stichting Twickel.

Uit uw aangehaalde brief blijkt dat u benieuwd bent naar het antwoord op onze (herhaalde) vragen aan het College van B.& W. van de gemeente Rheden naar stukken betreffende zijn bestuurlijke stappen in het verlengde van de afspraak met uw stichting van eind 1996 over de verlegging van de N348. U vraagt zich af ‘of er nog voor ons onbekend gebleven informatie naar boven komt’ en schrijft voorts: ‘Pas toen er plannen werden ontwikkeld voor een betere inpassing en vermindering van de barrièrewerking (van de N348. Z) binnen de bebouwde kom van Dieren kwam er schot in de zaak.’