Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 3 september 2012

Maandagoverweging


Wij hier in Dieren hebben begrepen dat de besluitvorming bij de provincie weer is uitgesteld. Goed of slecht nieuws? Men worstelt met het budget.
Er kwam tenminste in de gemeenteraad een melding van wethouder König dat de provincie met het budget bezig is omdat men bij de provincie denkt 10% over
te houden of 30% te kort te komen. Dat is een verschil van 40%!

Dat had ik vroeger eens aan mijn baas moeten zeggen: 

'Piet, luister, ik heb een begroting gemaakt van het plan; het kan 10% goedkoper uitvallen, maar ook 30% meer kosten. Geef jij dat even door aan de opdrachtgever?'

Wat wil de PVV met de gemeente?

De PVV-programma Hún Brussel, ons Nederland is minder scheutig met het woord gemeenten. 
Over gemeenten vertelt het PVV-programma het volgende:

·         Afschaffen UWV, arbeidsmarkttaken naar de gemeente

·         Graag minder Tweede-Kamerleden, minder ambtenaren, minder bestuurslagen. Natuurlijk maken we er een eind aan dat gemeenten hun eigen immigratiebeleid voeren en uitgeprocedeerde leugenaars weigeren uit te zetten.

·         Gemeenten of provincies die uitzettingen dwarsbomen worden gekort

Wat wil de PvdA met de gemeente?

De PvdA programma Nederland Sterker & Socialer is scheutiger met het woord gemeenten. Wat zeg ik, het programma wemelt van de verwijzingen naar gemeenten. De gemeenten krijgen er veel taken en taakjes bij. Zie onderstaande lijst. Maak de borst maar nat. 

Het PvdA-program verhaalt over gemeenten het volgende:  

·         De Winkelsluitingstijdenwet wordt veel ruimer. Het is aan gemeenten zelf om te bepalen dat winkels op zondag open mogen zijn.

·         Alle scholen in één regio worden samen verantwoordelijk voor de zorg voor alle leerlingen. De omvang van de regio dient zodanig te worden gekozen dat de energie niet gaat zitten in de extra bestuurslast in plaats van de in zorg voor de leerling. Het extra geld voor zorg en begeleiding  moet ook daar aan worden besteed. Ouders en leraren moeten vanaf het eerste moment worden betrokken bij de opzet van de zorg. Deze regio waar mogelijk samen laten vallen met de arbeidsmarktregio, RMC regio en de zorgregio.Met gemeenten dient afstemming plaats te vinden over aansluiting op de jeugdzorg.