Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 1 februari 2008

Dossiers

Denk ook aan de dossiers.
In Dossier Hart van Dieren zijn alle artikelen over Hart van Dieren gebundeld en
in Dossier Boerma-Maasdriel vindt u alle artikelen het plagiaat van Ada Boerma


Links op deze pagina staan de "links" naar de dossiers.

Enthousiaste wethouder (m/v) gezocht

De Partij van de Arbeid is op zoek naar een opvolger voor wethouder Jan Bart Wilschut. Vorige week stond er een advertentie in de lokale pers die enthousiaste kandidaten oproept om te solliciteren.

De PvdA heeft eerder gezegd dat ze streeft naar installatie van de nieuwe wethouder op de raadsvergadering van eind februari. Lijkt me nogal kort dag.

De advertentie stond ook op de website van de de PvdA. Ik heb deze een beetje bewerkt en aangevuld zodat de kandidaat wat meer informatie heeft.
Onderstaande tekst is dus gericht op de kandidaten.

Enthousiaste wethouder gezocht!

De fractie van de Partij van de Arbeid in Rheden is, na het vertrek van Jan Bart Wilschut, op zoek naar een kandidaat -wethouder (1fte).

Jan Bart gaat vertrekken omdat hij als eerste en tot dusver enige van de bestuurders zijn conclusies heeft getrokken uit het onderzoeksrapport over het functioneren van de stuurgroep en de projectorgansiatie van project Hart van Dieren. Dit project liep op de klippen omdat er een tekort dreigt van meer dan 40 miljoen euro. De formale reden is dat hij niet opnieuw nieuwe planneen kan verdedeigen zonder zijn geloofwaardigheid te verliezen. Dat respecteren wij.
Wij vinden dat ook de andere wethouders zullen moeten opstappen want het college van B&W van onze vooruitstrevende gemeente opereert op basis van collegiaal bestuur. Zij zullen dus ook de consequenties van het fiasco van Hart van Dieren nemen, inclusief de burgemeester. Je komt dus in een compleet nieuw collegeteam.

Wij, de raadsfractie van de PvdA, zijn overigens niet van plan om zelf op te stappen hoewel wij samen met de overige raadsleden zwaar medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van dit tekort. Wij laten ons niet zomaar opzij zetten.

Hart van Dieren is door het Atelier Verdaas overigens vakkundig ontdaan van de kwalificatie "probleem" dus je kunt probleemloos starten in je nieuwe functie. En wij verwachten van jou zeker niet de eerlijkheid van Jan Bart. Je dient echt dol op het pluche te zijn. We kunnen nu eenmaal niet aan de gang blijvcen.

De uitdagende portefeuille van de wethouder heeft de nadruk op ruimtelijke ordening liggen. Een aantal grote projecten vraagt kennis en ervaring op dit gebied, maar ook een frisse blik op deze projecten is gewenst.

Een akkefietje op deze portefeuille, zwembadterrein Beekhuizen, hebben wij al voor je uit de weg geruimd door de krakers, de woongroep Beekhuizen, te legaliseren. Daarnaast is er een nieuw project, Riviersteen, in voorbereiding. Dat is een onderneming voor de echte beau-monde, de haute-finance van Nederland. En een verbindingsweg naar Riviersteen zullen we afsluiten zodat deze mensen niet lastiggevallen kunnen worden door het Rhedense plebs. Wij noemen dit de Groene Wig. Met dit project tonen wij de bevolking van Rheden onze ware ideologische veren.

Voor het gepeupel bouwen we nog wat in de wijken die wij aanmerken als stedelijk gebied. Dat “stedelijke” is absoluut noodzakelijk omdat we dan flink de hoogte in kunnen en iedere vierkante meter kunnen volplempen met stenen.

Een dergelijke frisse blik verwachten wij ook van jou..

De vacature staat open voor PvdA kandidaten die minimaal 6 maanden lid zijn van onze partij.

Dat spreekt vanzelf. Wij willen gelukzoekers weren. Je dient wel je lidmaatschap van andere partijen op te zeggen.

Meer informatie vind je in de profielschets, deze is op te vragen bij het bestuur van de PvdA in Rheden en vind je via onderstaande link.

Bel gerust als je zelf niet slim genoeg bent om de profielschets te downloaden. Hoe je op de website bent terechtgekomen is ook een vraag die wij niet zullen stellen.

Mocht de profielschets je aanspreken en je wilt solliciteren dan kunt je dit per email doen aan de fractievoorzitter met een cc aan de afdelingssvoorzitter.

Er zullen met geschikte kandidaten twee gesprekken gevoerd worden, waarna de fractie haar voordracht aan de raad van Rheden zal voorleggen. Als alles volgens planning verloopt, zal de installatie plaats kunnen vinden op tijdens de raadsvergadering van 26 februari 2008.

Onze coalitiegenoten, trouwens alle huidige in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen, zijn voor het falen van Hart van Dieren mede-verantwoordelijk. Wij verwachten dan ook geen enkel probleem bij de benoeming.

28 februari is een strategisch moment. Er lopen diverse onderzoeken naar de gang van zaken in project Hart van Dieren. Een eventueel debat zal pas nĂ¡ 28 februari plaatsvinden zodat de vertrekkende wethouder niet meer kan worden aangesproken en jij kunt natuurlijk ook niet worden aangesproken: je bent immers nieuw. Wij zullen het debat positief kritisch inzetten. Je weet wel: leerpunten en leermomenten en naar de toekomst kijken.

Per 1-4-2008 zal de bezoldiging 6401,60 euro per maand bedragen. Tevens wordt jaarlijks een eindejaarsuitkering van 4% toegekend. Deze eindejaarsuitkering zal in 2009 oplopen naar 8,3%, een volledig maandsalaris. Daarnaast zijn er nog diverse tegemoetkomingen voor pensioen, ziektekosten, vervoer en overige onkosten.

Wij wijzen je erop dat enkele leden van de gemeenteraadsfractie eveneens voor deze functie belangstelling hebben getoond. We heten je dan ook van harte welkom in ons enthousiaste team.