Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 16 maart 2023

Volkspartij Politiek Rheden zal bouw gemeentehuis kritisch blijven volgen

De gemeente Rheden heeft de aannemers geselecteerd voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem bouwt het gemeentehuis en ITN Installatietechniek doet de elektrotechnische installaties en de werktuigbouwkundige installaties.

Volgende maand starten de werkzaamheden. Naar verwachting wordt het gemeentehuis opgeleverd in oktober 2024. Aan het eind van 2024 zullen de medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe gemeentehuis.

In september 2022 werd het bouwbudget voor het nieuwe gemeentehuis verhoogd van 18 miljoen naar 26,5 miljoen euro. Daarnaast werd het budget voor eenmalige kosten (die dus buiten d e bouw vallen zoals de sloop van het oude gemeentehuis) ) verhoogd van 3,7 miljoen naar 4,2 miljoen euro. Opgeteld komt het nieuwe gemeentehuis dus op 26,5 + 4,2 = 30,7 miljoen euro.

Volkspartij Politiek Rheden heeft destijds tegen deze verhogingen gestemd. Het is in deze crisistijd niet uit te leggen waarom deze verhoging nodig was. Wij wilden samen met de VVD en het CDA  daarom juist een versobering van het gemeentehuis. Het hoeft van ons niet allemaal super-de-luxe. Helaas stemden de coalitiepartijen D66, GroenLinks, PvdA, CU en GPR Burgerbelangen stemden juist vóór deze exorbitante verhoging.   


Wij, de Volkspartij Politiek Rheden, zullen alle ontwikkelingen rond het nieuwe gemeentehuis kritisch blijven volgen.