Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 30 november 2007

SP

De SP is niet mijn partij. De sociale ideeën zijn okay maar van democratie moeten ze in die partij weinig hebben. Je moet je voor 100% voegen naar de lijn die Jan’s politbureau heeft uitgezet. En als je dat niet doet dan wordt je verbannen. De geringste afwijkende mening is een one-way-ticket naar de brandstapel.

Ik vraag me ernstig af wat er gebeurt als de SP aan de macht komt. Ik vrees dat we hiervan in Rheden al een voorbeeld hebben gezien. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen moest de acht-min variant van Hart van Dieren nog van tafel. Dit standpunt was volgens eigen zeggen een breekpunt bij de collegeonderhandelingen na de verkiezingen op 7 maart 2006.

We hebben vervolgens gezien wat er gebeurde. Toen de SP in het college kwam was Hart van Dieren snel vergeten. .De acht-min variant werd door de coalitie van SP, Gemeentebelangen en de PvdA zelfs tot uitgangspunt voor het inspraakcircus van 2006 verklaard. En de SP zweeg. Geen letter over Hart van Dieren op de SP-website. In de periode vanaf 16 februari 2006 tot 19 februari 2007 (toen was de coalitie SP, GB, PvdA al gevallen) nul-komma-niks over Hart van Dieren. En na het uiteenvallen van deze coalitie kwam, als een duveltje uit een doosje, het onderwerp weer prominent tevoorschijn.

Puur kiezersbedrog dus.

Maar ik ben dan wel boos op SP,.Liesbeth Schaap maakt het weer enigszins goed. Zij begint in vorm te komen en ik krijg steeds meer waardering voor haar.
In september had zij ook al enkele lastige vragen voor Wilschut over de onderbouwing van het tekort in Hart van Dieren en afgelopen dinsdag dreef zij Hans Elsenaar in het nauw in het Aldi-debat.

Goed zo Liesbeth! Ga zo door!

Jammer dat je bij de SP zit. Trek het het stalinistisch corset van Mandarijn Marijnissen uit. Een reisje naar de Noord-Koreaanse broeders zit er dan weliswaar niet meer in maar je kunt dan wel onafhankelijk je mening vormen. Zonder indoctrinatie.

Dus Liesbeth: bevrijd je van de kadaverdiscipline. En laat je niet langer onderdrukken door de apparatsjiks.

Emancipeer!!

PS: Henk begint eveneens aardig op stoom te komen met de spoorlijn buiten Hart van Dieren. Ook de andere spoordorpen zullen meer aandacht moeten krijgen voor hun specifieke problematiek. De beloften van de wethouder Hollemans uit 2004 en mijn motie uit 2005 zijn nog steeds niet uitgevoerd. Blijf er dus bovenop zitten Henk.

Van Lyan heb ik nog niet veel gezien. Ze zit er nog maar kort maar is enthousiast. En dat is al meer dan ik van sommige andere raadsleden kan zeggen.

Jammer van dat kiezersbedrog!