Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 20 februari 2024

De samenleving centraal - Burgerinitiatief


In de raad loopt een discussie over de manier waarop burgers op een goede manier meer invloed kunnen krijgen bij het bepalen en uitvoeren van beleid. 

Een collega-raadslid wees me daarbij op het burgerinitiatief waarmee inwoners een onderwerp op de raads-agenda kunnen plaatsen. De raad is dan verplicht om dit in een plenaire raadsvergadering te behandelen. 

Ik kan me niet herinneren dat dit al eerder in deze raadsperiode is gebeurd. Dat is wel jammer want het initiatief van de buurtschap van Dieren over de ontwikkelingen rond sporthal Theothorne, Calluna en het Ericaplein zou hier prima in passen. Nu is het op een andere, minder grondige, manier aan de orde geweest. Dat had dus beter gekund. 

Gelukkig heeft het wel iets losgemaakt. Naar aanleiding van een vraag van onze fractie antwoordde het college onder andere: Voor het Callunaplein en Ericaplein wordt binnenkort gestart met een onderzoek naar de ontwikkelmogelijkheden van dit gebied” en “Bij het onderzoek is de inbreng van de ondernemers, gebruikers en inwoners van belang.” 

Ook verschenen op de pagina "Van de gemeenteraad (20 feb. 2024) Van de partij" in  de Regiobode van 21 februari 2024