Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 1 juli 2007

Atelier Velp: Petitie van nul en generlei waarde.

Atelier Velp heeft haar website een petitie geplaatst en roept iedereen op om daarop een stem uit te brengen. Daarin vraagt zij aan de Raad om NIET in te stemmen met het voorstel van B&W om de locatie aan de Rozendaalselaan 34 te gunnen aan de initiatiefnemers voor het eerste-lijns-gezondheidscentrum. De technische opzet van de petitie is echter waardeloos en zegt daardoor helemaal niets.

Het doet er allemaal niet meer toe want de gemeenteraad stemt volledig in met de handelswijze van het college van B&W. Dus petities en protesten hebben niet zoveel zin meer.

Ik heb toch even op de website van Atelier Velp naar de petitie gekeken. Het aantal stemmen maakte me al wantrouwig. Dergelijke lokale internet-peilingen trekken meestal niet zoveel stemmers. Toen ik keek (30 juni om 17:00 uur) waren er 1210 voorstemmers en 23 tegenstemmers. Dus 98 procent was vóór en 2% was tegen. Ik heb vervolgens binnen twee tellen het aantal tegenstemmers op 31 (= 3%) gebracht. Je kunt dus zonder enige moeite net zoveel stemmen (voor of tegen) op deze petitie uitbrengen als je wilt. Dat maakt deze petitie van nul en generlei waarde, nul-komma-nul. Slecht gedaan dus en het maakt dan ook geen enkele indruk. Daarmee haalt Atelier Velp haar eigen doelstelling onderuit.

Ik zet overigens grote vraagtekens bij nut en noodzaak van een gezondheidsgarage. De claim van Atelier Velp op deze locatie vindt ik eveneens onterecht. Als Atelier Velp of de initiatiefnemers van het gezondheidscentrum zo graag deze locatie willen benutten dan moeten ze een marktconform bod uitbrengen. Het zijn en blijven commerciële instellingen. Dus geen gedonder, gewoon onderhandelen over de vraagprijs. Voor het overige kunnen deze commerciële bedrijven geen enkel recht doen gelden.

Maar ja, hoewel er in het verdere proces natuurlijk van alles mis kan gaan lijkt de race gelopen en is het over en uit voor Atelier Velp op deze locatie. Jammer voor Atelier Velp overigens. Ik had het ze net zo goed gegund als de monteurs van de gezondheidsgarage.

Nog liever had ik hier iets anders gehad. De OBS Daalhuizen bijvoorbeeld of woningbouw.