Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 14 januari 2010

BrengRhedeninkaart.nl (3)

Ha, ik kreeg vanmorgen een mailtje van een lezer die even iets had uitgezocht over BrengRhedeninkaart.nl.

Deze lezer schrijft:"Aangezien ik niet van geheimen en mysterieuzigheid hou, heb ik even wat gegoogled op BrengRhedeninkaart.nl"

Het staat gewoon op internet. Compleet met de naam van de houder (eigenaar)van de site. Geweldig. Daar was ik zelf nooit opgekomen. Als je 't weet is 't simpel maar dat geldt voor heel veel dingen. Een pluim voor deze inventieve lezer.

Nou BrengRhedeninkaart.nl, kom nu maar tevoorschijn. Ik ga er nu niet verder achteraan alhoewel het nu een stuk gemakkelijker is. Gewoon een kwestie van uitsluiten. Er woont minimaal één iemand met dezelfde naam als de houder van deze site in de gemeente. (door dezelfde lezer even nagezocht)

Onderstaand de registratiegegevens:

Winterhard

Petje af voor alle mensen die in deze, voor Nederland, barre omstandigheden in de buitenlucht hun werk moeten doen. De krantenbezorgers, de postbestellers en de mensen van de vuilophaal. Vooral die laatsten hebben het niet gemakkelijk.

Is geen pretje hoor om urenlang aan zware, besneeuwde en beijsde vuilcontainers vol vastgevroren rotzooi te moeten sjorren. Ik heb in een ver, ver verleden ook een tijdje als vuilnisman gewerkt. Bij Spitman. Een van de voorgangers van het huidige Sita. Maar ik kan me niet herinneren dat ik gewerkt heb onder weersomstandigheden die we nu hebben. Toen waren er trouwens nog geen vuilcontainers. In die tijd werden de vuilniszakken nog gewoon aan de straat gezet. Vooral in nieuwbouwwijken leidde dat soms tot hele bergen van tientallen vuilniszakken. Zwaar en licht door elkaar heen en soms gescheurd zodat de derrie eruit droop. Niet te filmen, bij regen was het me soms ’n zooitje en bij warm weer meurde de zooi als de pest. Maar met zoveel sneeuw en ijs had ik toen gelukkig niet te maken. Met die vuilcontainers hebben ze het vandaag de dag dus beter voor elkaar. Maar als ik daar op terugkeek dan was het best een mooie tijd. Ik had een geweldige conditie en was zo sterk als een beer

Dat doet me nog aan wat anders denken. Ik weet wel wat ijs is hoor. Ik heb ook nog een aantal jaren gevaren. Onder andere op de kustvaart naar Scandinavië. Zout vanuit Delfzijl naar Scandinavië en hout terug. Dat was ’s winters ijs bikken in de Botnische Golf. Gevaarlijk hoor. Glibberen en glijden over een schip dat kreunde onder de ijslast. Met bijl en voorhamer aan de slag. De gangboorden ijsvrij maken, het dek en de deklast van ijs ontdoen en de ankerkluizen vrij houden. Bij temperaturen ver onder nul. En dat was geen lolletje kan ik u vertellen. Mooi om op terug te kijken, niet zo geinig als om er middenin te staan. Ik moet er niet aan dènken!

Ach ja, ik begin oud te worden. Ik kijk steeds vaker terug. Naar de jaren dat ik nog een heel leven voor me had. Als ik toen had geweten wat ik nu weet! Maar dat zullen meer mensen zeggen. Maar ik verlang echt niet naar die goeie ouwe tijd. Ik ben tevreden met m’n huidige leventje. Minder wild maar nog best interessant.

Van mij mag die sneeuw- en ijstroep nu wel weer verdwijnen. ’t Is mooi geweest.
Een Elfstedentocht zit er toch niet meer in.

Traverse: Gedeputeerde erkent bestaan twee andere varianten.

De Rhedense politieke goegemeente loopt te hoop tegen de opmerkingen van D66 over de Traverse Dieren. D66 acht de Traverse financieel niet haalbaar en achterhaald door de geoederentreinen van Eurlings.

Het blijkt dat er wel degelijk sprake is van andere plannen dan alleen de varianten 3a/b. Die tunnel-plannen zijn geen fabeltje. Dat kreeg ik vanavond nog eens bevestigd. Vanuit de provinciale politiek. En de gemeente Rheden, i.c. wethouder Kuiper, heeft daar weet van!!

Martijn Leisink (fractievoorzitter D66 in Provinciale Staten) mailde me dat de gedeputeerde (Van Haaren, tko) het bestaan van twee andere varianten (voor de Traverse Dieren,tko) erkent.

Die worden beschikbaar gesteld aan de commissie (MEZ,tko) ondanks dat de gemeente liever niet wil dat ze deze verstrekt (haar woorden).
--

Wat gebeurt daar allemaal? Hoe zit dat tussen de gemeente en de provincie?
En hoe ziet dat plan B eruit?

BrengRhedeninkaart.nl (2)

Dat BrengRhedeninkaart.nl intrigeert me.

Het is een creatieve aanpak. Een prima concept. Hardstikke goed.

Maar het is daarbij wel belangrijk wie er aan de touwtjes terkt. Ik heb vandaag voor de zekerheid aan BrengRhedeninkaart.nl nog maa even gevraagd of het een particulier initiatief is of dat de overheid, de gemeente of een politieke partij een vinger in de pap heeft maar daar trappen ze niet in.

Ik kreeg het volgende antwoord.
-----
Beste Theo

Het past niet in ons plan op dit moment verdere ins en outs te geven. Wij gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen met de ideeën, problemen, etc naar de lokale politiek. Wij willen hen de gelegenheid geven op de specifiek onder de inwoners levende thema's inhoudelijk te reageren. Wij gaan deze info beschikbaar stellen aan de inwoners, zodat zij op basis hiervan kunnen zien/kiezen welke partij de beste oplossingen voor hun problemen heeft en/of het beste bij hen past. Wij willen hiervoor een bottum-up benadering en niet zoals zo vaak in de politieke praktijk gebeurt een top-down benadering onder het motto "wij weten wel wat bij de burgers speelt en wat goed voor hen is"....Wij streven ernaar dit platform maximaal effect te laten hebben op de gemeenteraadsverkiezingen!

Met vriendelijke groet,
Het Team Breng Rheden in kaart!
------

Nou daar moeten we het voorlopig mee doen maar ik blijf het vreemd vinden. We worden gevraagd onze mening te geven aan een anonieme club. Als straks blijkt dat het toch een initiatief is vanuit de politiek begrijp ik niet waarom dat niet van tevoren bekend wordt gemaakt.

Marketingtechnisch werkt het wel. In iedere geval bij mij.

Dat doet me denken aan die stunt met de Achterhoek. Weet u nog. Plotseling doken overal in Nederland borden op waarop de reisafstand naar de Achterhoek stond vermeld. Afzende onbekend. Juist het mysterieuze, het feit dat niemand wist wie die borden had geplaatst zorgde voor heel veel aandacht. Pas na 'n paar dagen bleek dat het Achterhoeks Bureau voor Toerisme achter de campagne zet en dat het was bedacht door communicatiebureau Abel. Het werkt wel. Ook hier.

Trouwens..welke bekende ex-wethouder die ook een communicatiebureau heeft zit er nu in de Achterhoek?

Maar...wacht 's effe. Echt iets voor Albert Lentink uit Dieren? De Industriële Club Rheden, een marketing/reclame/communicatiebureau of zou het toch van K13 komen?
Slaan de raadsvrouwen toe? Pakt het geitenwollensokken-collectief door? Daar acht ik ze eerlijk gezegd best toe in staat. Prima actie. Dat zou de raadsvrouwen pas goed op de kaart zetten.


Kom op mensen. Nou wel genoeg reclame voor jullie gemaakt. Vertel het me even. Ik zal het niet doorbrieven.

Ech nie!