Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 9 april 2009

Rechter legt bouw ELC nog stiller?

Ik snap het niet zo goed. De Gelderlander meldde op 20 februari dat de bestuursrechter de bouw van het Eerstelijns Gezondheidscentrum (ELC) aan de Rozendaalselaan had stilgelegd (Rechter legt bouw ELC stil). Gisteren, 8 april ( ’n dikke 6 weken later) meldde de Gelderlander op haar website dat de voorzieningrechter de bouw van het gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan heeft stilgelegd (Bouw stilgelegd in Velp).

Mankeert er nu iets aan mijn waarnemingsvermogen? Heeft de Arnhemse redactie van De Gelderlander bij gebrek aan actueel nieuws dat bericht uit de mottenballen gehaald en opgepoetst om er een mooi groot artikel aan te kunnen wijden? Het lijkt erop want het enige nieuws is dat De Woonplaats (de bouwer) deze week aan de rechtbank heeft verzocht om de stillegging op te heffen. Uitspraak over een maand.

Of is er meer aan de hand? Moeten er tegenwoordig soms meer rechters, eerst een bestuursrechter en nu een voorzieningenrechter (of is dat dezelfde instantie?), aan te pas komen om de bouwers en de gemeente Rheden tegen te houden? Ik kan het me voorstellen. De gemeentelijke trucendoos is immers rijkelijk gevuld.

Wetten en regels zijn in de gemeentelijke optiek alleen van toepassing als het zo uitkomt. En dan vooral voor burgers. Het zou me niks verbazen als de gemeente meent een gaatje gevonden te hebben en tegen de bouwers zegt “Ga maar weer lekker aan de gang. Dat bestemmingsplan en die vergunning maken wij wel in orde. Dat komt dik voor elkaar.”