Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 18 mei 2022

Vragen over de Verkeersituatie Oranjeweg in Rheden

Antwoord op schriftelijke vragen van de Volkspartij Politiek Rheden over de verkeersituatie op de Oranjeweg in Rheden

Datum vraag: 13 mei 2022

Indiener: Theo Kooijmans
Nummer: S22/135

Datum antwoord: 18 mei 2022

Aanleiding: Naar aanleiding van de verkeersituatie op de Oranjeweg in Rheden.  

De verkeersituatie op de Oranjeweg in Rheden baart ons zorgen. Er komen met enige regelmaat klachten binnen vanuit de bevolking. Daarbovenop kunnen wij uit eigen ervaring melden dat er onveilige verkeersituaties ontstaan doordat er met veel te hoge snelheden op deze weg wordt gereden.

Vraag 1: Bent u de hoogte van bovenstaande klachten vanuit de bevolking?

Antwoord: Dat zijn we zeker, omdat op dit moment de herinrichting van de Oranjeweg tussen de Dekamarkt en de rotonde met de Arnhemsestraatweg wordt voorbereid. In dat kader is er uitgebreid contact met de bewoners en omwonenden van de Oranjeweg. Zij hebben ons veel input gegeven voor de voorbereiding van deze herinrichting en de eerste schetsontwerpen.

Vraag 2: Bent u het eens met de observatie dat er met enige regelmaat met (veel) te hoge snelheden op deze weg door automobilisten wordt gereden waardoor gevaarlijke situaties ontstaan?

Antwoord: Op de meeste wegvakken van de Oranjeweg ligt de werkelijk gereden gemiddeld snelheid onder of rond de maximumsnelheid. Uiteraard zijn er uitschieters. Op het westelijk deel ter hoogte van de aanliggende weilanden is de gemiddelde snelheid wat hoger.

Vraag 3: Zijn er maatregelen (voorzien) om de verkeersveiligheid op deze weg te verbeteren? Zo ja welke zijn dat? Zo nee waarom niet?

Antwoord: Ja, er gaat voorzien worden in snelheidsremmende voorzieningen en verbetering (verbreding) van de fietsvoorzieningen. Het herinrichtingsontwerp bespreken we ook nog met aanwonenden. Een avond hiervoor wordt gepland begin juli 2022.