Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 29 maart 2008

Presentatie Communicatieplan Masterplan Dieren

Die communicatie van de gemeente Rheden over het Masterplan dat wil wat hoor. Er zou onder andere een website worden ingezet om de bevolking op de hoogte te houden maar dat lijkt maar niet te lukken. Of ze zijn er nog niet eens aan begonnen. Dat kan ook. Als u echt informatie wilt dan bent u gedwongen om naar het gemeentehuis te gaan. Of u moet afgaan op de informatie in de krant of bijvoorbeeld mijn weblog.
Ik zet zoveel mogelijk informatie op mijn weblog voorzien van, mijn, uiteraard gekleurde, commentaar.

Afgelopen dinsdag werd voorafgaand aan de behandeling van de Dorpsvisie Dieren ook een presentatie gegeven over het communicatieplan.

Het college gaat "investeren in relaties". Die investering moet zeker nog komen want de belangengroeperingen brandden afgelopen dinsdag de gang van zaken rond de totstandkoming van de Dorspvisie al tot de grond toe af.

We kunnen "passende oplossingen voor bestaande problemen" tegemoet zien. Dat passende is bijvoorbeeld de bundeling van de N348 met het spoor in Dieren-West. Dat wordt immers al voorgesteld in de Dorpsvisie. Opdat in ieder geval de Twickel in de prijzen valt. En het vergemakkelijkt straks het ecoduct. Dat is alvast één van de passende oplossingen.

Het college laat ook weten dat het gemeentebestuur (college en raad) "hart heeft voor Dieren". Dat is me effe wat! Dan hoeven wij ons geen zorgen meer te maken. Een aardig detail is dat het college zichzelf als eerste noemt. Dat geeft de verhoudingen goed weer. Eerst het college en dan pas het hoogste bestuursorgaan, de raad. En het college heeft ook al de rol van volksraadpleger voor de raad weggelegd. Wat een grenzeloze arrogantie. Heeft geen enkel raadslid bij het tonen van die sheets het college tot de orde geroepen? Wat is trouwens een volksraadpleger? Een stembureau? een enquêteermachine?

Kijk wel uit want ze zijn van plan u te ontvoeren. Voor u het weet bent u meegenomen in het proces. Dat is natuurlijk voor het broodnodige draagvlak.

En goddank, er wordt perspectief geboden. Eindelijk 'n oplossing. Zijn raad en college nu om? Luisteren ze nu echt naar de oplossingen die vanuit de bevolking worden aangeboden?

Ik was niet bij de presentatie maar wie zijn die "tien" stakeholders toch? hebben die alle het zelfde gewicht? Weegt de Twickel net zo zwaar als een verenigiging die honderden inwoners en ondernemers vertegenwoordigt? Dat zal toch niet waar zijn mag ik aannnemen.

Intussen heb ik wel geluk. Want de media worden immers ook benaderd. De redactieraad van weblog Politiek Rheden wacht in spanning op de informatie die het college gaat delen.

Onderstaand de volledige presentatie over het communicatieplan. Dan hebt u die informatie alvast te pakken.