Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 4 april 2008

Pinokkio?

Ik las in de Regiobode het artikel "Masterplan Dieren tweede kans voor Hart van Dieren" waarin wethouder Kock het een en ander uit de doeken doet over het masterplan.

In het artikel staat ook dat de raad vorige week twee ton beschikbaar stelde voor het inhuren van externe expertise en er werd ook gesproken over de “Tafel van Tien”. Informatie die verwijst naar de raadsvergadering van 25 maart.

Kock zegt dat hij de inhoud van het Lysias-rapport niet kent. Het artikel besluit met een alinea over het externe onderzoek waarover hij onder andere zegt “Ik ken de inhoud en de conclusies nog niet......” .

Uiterst merkwaardig. Ik heb Kock toch heel duidelijk op de avond van 25 maart tijdens de raadsvergadering zo rond ’n uur of twaalf iets horen zeggen over dat rapport. Het ging te snel en ik heb niet precies onthouden wat ie zei maar hij refereerde duidelijk aan de inhoud. De exacte opmerking kunnen we helaas pas naluisteren als de notulen zijn verschenen. Die moeten dus vóór het raadsdebat over het rapport dat op 22 april wordt gehouden beschikbaar komen. Of heeft iemand de geluidsband van die vergadering nu al bij de hand?

Hoe zit dat nou? In het artikel staat niet wanneer Kock zijn opmerkingen maakte maar door de verwijzingen naar de raadsvergadering van 25 maart heb ik als argeloos lezer toch heel sterk de indruk dat de inhoud van het artikel inclusief de opmerkingen van Kock van later datum is.

Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat de opmerking die Kock tijdens de raadsvergadering over het Lysias-rapport maakte een “slip of the tongue” was. Een verspreking. En ik vind het opmerkelijk dat er vanuit de raad op dat moment geen reactie kwam. Waren de raadsleden op dat late tijdstip niet alert genoeg of vond men Kock’s opmerking niets nieuws omdat B&W en de raad al op de hoogte waren van de inhoud van het rapport?

Het lijkt me, ook voor de raad, uiterst relevant om te weten of de Lysias-opmerkingen, die Kock in het Regiobode-artikel laat optekenen, uitgesproken zijn vóór of ná de raadsvergadering van 25 maart. Of is het artikel 'n compilatie van informatie uit de raadsvergadering en eerdere opmerkingen van Joop Kock? Wanneer is dat interview met Joop Kock geweest?