Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 12 januari 2009

Gemeentebelangen (3)

Afgelopen vrijdag schreef de Gelderlander over het conflict bij Gemeentebelangen. In het artikel Intern conflict GB Rheden lijkt beslist werd gemeld dat de heer Henk Reusink de voorzittershamer van Gemeentebelangen heeft neergelegd. Ter aanvulling: hij heeft ook zijn partijlidmaatschap opgezegd.

Ik wacht nog steeds op een verklaring van het bestuur. Op 7 december heb ik daarover onderstaand mailtje naar het partijbestuur gezonden met een cc naar de raadsfractieleden.

Geacht bestuur van Gemeentebelangen,

Zoals u bekend is zijn de afgelopen week berichten in de krant verschenen waarin dhr Wubs, fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de raad van Rheden, dreigt met opstappen.

In die berichten fungeer ik als steen des aanstoots.

Ik had minimaal verwacht dat ik daarover formeel door Gemeentebelangen zou worden geïnformeerd. Evenals over de implicaties die het voornemen van de fractievoorzitter zullen hebben.

Helaas heb ik daarover nog formeel nog niets van Gemeentebelangen vernomen.

Ik verwacht van u op zeer korte termijn, binnen enkele dagen, een duidelijke verklaring over het handelen van dhr Wubs, uw standpunt daarin en welke verdere stappen u in deze zaak zult ondernemen.

Gemeentebelangen heeft openheid en duidelijkheid hoog in het vaandel staan.
Het staat zelfs officieel in haar visie, de "grondwet" van de partij!

Ik neem dus zonder meer aan dat u aan mijn verzoek zult voldoen.

Voor de goede orde. De communicatie met Gemeentebelangen in deze zaak, ook emails, beschouw ik als openbare informatie.


Op de website van Gemeentebelangen staat pontificaal “GB is voor 'openheid, betrokkenheid en duidelijkheid'“

Hoezo openheid en duidelijkheid? Kennelijk weten bestuurs- en fractieleden wel de weg maar de krant maar niet de weg naar een van de eigen leden te vinden.

De website van Gemeentebelangen is een communicatieorgaan van de partij Gemeentebelangen. Je mag dus verwachten dat daar de officiële standpunten van het partijbestuur op staan. Niets is minder waar. Het partijbestuur had daar geen enkel controle over. Die site is misbruikt om mij aan te vallen en wordt op dit moment vooral gebruikt om de privé-weblog van Wim Pieper te promoten.

Op die website wordt trouwens met geen woord gerept over het opstappen van Henk Reusink. Openheid en duidelijkheid komt op dit moment zeker niet zo goed uit.

In de krant lees ik ook dat het partijbestuur praat over een nieuwe partijvoorzitter. De enige nog zittende leden van het partijbestuur zijn Gerrit Jochemsen die tevens lid is van de raadsfractie en penningmeester Diny Jurriëns, de vrouw van raadsfractielid Dick Jurriëns. Ziet u dat bestuur al voor u? Gerrit en Diny die samen een nieuwe voorzitter zoeken?

Nee, dat gaat heel anders. Dat wordt helemaal niet door het partijbestuur geregeld maar door de raadsfractie. Dat gebeurt natuurlijk vanzelfsprekend in alle openheid, betrokkenheid en duidelijkheid.

Zo, ik heb er nu iets over geschreven. Dat geeft weer stof voor een reactie op de website van GB. Want zelf initiatief nemen is voor deze "GB-ers" te lastig.
En open duidelijke communicatie is zéker teveel gevraagd.