Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 20 november 2008

Nimmer Dor - De race is nog niet gelopen

Het zit de plannenmakers voor de bouw op Nimmer Dor niet mee. Je kunt ook zeggen dat de tegenstanders van de bouwplannen de wind in de rug hebben. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt.

Het gaat maar moeizaam met het vinden van compensatiegebied voor de steenuil en de gemeente wringt zich in allerlei bochten om toch maar te kunnen beginnen. Zo denkt ze aan het fase-gewijs starten met de bouw zodat de steenuil de tijd krijgt om te wennen aan de bebouwing en aan het plaatsen van nestkasten bij toekomstige bewoners. Ik denk dat dat de gemeente niet glad zal zitten. In essentie verandert er weinig en toestemming van Landbouw, Natuur en Voedselkwalitiet is dan ook allerminst zeker.

De projectleider van Nimmer Dor laat weten dat inkrimpen van Nimmer Dor geen optie is. Bij minder dan 122 woningen is het plan economisch niet haalbaar. De discussie over de bevolkingskrimp en de daaraan gerelateerde woningbehoefte kan nog wel eens roet in het eten van de projectontwikkelaar en de gemeente gaan gooien. Als de raad straks tot de conclusie komt dat woningbouw op een andere manier moet worden opgepakt of dat zelfs projecten moeten worden ingekrompen of geschrapt dan kan Nimmer Dor om die reden ook wel eens sneuvelen.

En dan is er nog de kredietcrisis. In de regio Arnhem-Nijmagen zitten de projectontwikkelaars met de handen in het haar. De huizenverkoop zakt in en het is al zover dat er gedacht wordt aan het overnemen van bouwprojecten door woningbouwcorporaties. Daarvoor moeten de in aanbouw zijnde koopwoningen worden aangepast naar huurhuizen. Daarvoor zullen de projectontwikkelaars veren moeten laten.

Dat geldt misschien ook voor Nimmer Dor!

Onderstaand het artikel over Nimmer Dor in het Streekjournaal van 12 november. Weer een goed artikel van Suzanne de Lijser. (Klik op de afbeelding om te vergroten.)