Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 januari 2011

De Berk

Door: Joop Zijlstra

Leden van de gemeenteraad,
aan wie van u het lezen wil.

Begin 2006 heb ik de toen nieuw aangetreden raad om aandacht gevraagd voor het groenbeleid, meer speciaal met betrekking tot de bomen. Elk lid van College en raad kreeg een aardig groen boekje ‘De gulle boom’, tekst van Shell Silverstein, uit het Engels vertaald door Arthur Japin. ‘The giving three’, in de Latijnse (!) vertaling ervan ‘Arbor alma’. ‘Alma’ staat voor voedend, zegenend, verkwikkend, mild, en gul dus. Herkent u het belang ervan voor Rheden?

Ik heb mij na dat boekje aan de raad niet meer met het groen bemoeid. Het is toch de raad die de zorg heeft voor het groen, die dat controleert?
Die groene ‘opdracht’ is door de raad van toen niet naar behoren vervuld. Dieptepunt was het neerhalen van tien prachtige eiken aan de Oostlaan in Dieren door de gemeentelijke groenafdeling. Men schermde met vervuilde grond in vaagpraat en sluiertaal (naar H.J.A. Hofland in zijn column in de NRC van 22/1).Na de commotie hebben de verantwoordelijken dat gat gauw opgevuld. Daaruit zou de goede wil moeten blijken? Praalwoorden!