Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 7 februari 2008

Rheden en de Veluwezoom (2)

Gisteren kreeg ik een reactie op mijn bericht Rheden en de Veluwezoom van 12 november waarin ik kritiek uitte op het voorstel van de VVD om de naam Rheden te wijzigen in Veluwezoom en waar ik en passant opmerkingen maakte over de relatie met Rozendaal en Doesburg.

Ik vind die reactie interessant en ik roep Roxanne (de naam waaronder werd gereageerd) op om contact met me op te nemen.

Roxanne zei:
Ik ben het hier volkomen mee eens. Daarnaast moeten we tegenwoordig overal "vernieuwen", niet alleen namen, maar ook natuur. Het is op dit moment bijvoorbeeld een hype om een zandverstuiving te hebben. Honderdduizenden bomen moeten daarvoor gekapt worden. Daarbij knippert men niet eens met de ogen. Daar ligt waarschijnlijk ook één van de achterliggende gedachten. Laten we ons vooral richten op toerisme en van onze gemeente een Madurodam maken. Daar past natuurlijk ook een andere naam bij.

Wij zijn dus niet alleen tegen de bijna 32 ha bomenkap, waarmee op elk moment door de Gemeente Rheden begonnen kan worden op het Rozendaalse veld, maar we zullen ons ook fel verzetten tegen een naamswijziging.

We vragen ons af of politiek Rheden geen andere zorgen heeft!


Mijn reactie daarop was:
Beste Roxanne,
Fijn dat je het met me eens bent.
Ik begrijp uit je reactie dat je je actief verzet tegen de bomenkap en de naamswijziging.
En die andere zorgen.. je weet inmiddels waarschijnlijk wel hoe ik daarover denk.
Ik wil je dan ook steunen en geef je graag de ruimte op mijn weblog om je mening(en) te ventileren. Stuur me 'n mailtje dan kunnen we contact met elkaar opnemen. Mijn mailadres: theo.kooijmans@tiscali.nl
Mogelijk kan ik dan ook mijn steentje bijdragen. Doe ik graag.

Dus Roxanne : mail me even op theo.kooijmans@tiscali.nl

Kijken wat we kunnen doen!

Klik hier om naar Rheden en de Veluwezoom (12 november) te gaan.

Ada Boerma's plagiaat op het web (4)

De inspiratie die Ada opdeed uit de installatiespeech van Thom de Graaf heeft zijn weg op het web breeduit gevonden.

Ze had dit best kunnen voorkomen. Maar ja, zij koos een andere weg. De weg van de ontkenning. Daarmee maakte zij een klassieke fout.

Een fout die het bedrijfsleven niet zo snel meer zal maken. Als er bijvoorbeeld bedorven voeding op de markt komt dan neemt het bedrijf het product zo snel mogelijk onder het uiten van duizend excuses weer in. Of als er een foutje in een auto blijkt te zitten dan worden deze bij duizenden tegelijk teruggeroepen voor kosteloos herstel.

Zo niet Ada.

Ada denkt dat ontkennen en vervolgens zwijgen het probleem uit de wereld helpt.

Helaas Ada.

Op 14 februari heeft de Maasdrielse gemeenteraad de eerste mogelijkheid om Ada Boerma officieel op haar gedrag aan te spreken.

Om duidelijk te maken dat de ophef inderdaad landelijk is en ter voorbereiding voor de Drielse raadsleden iedere dag even een kleine herinnering.

Vandaag maak ik reclame voor dagblad BN DeStem.
Klik hier voor het artikel over Ada’s plagiaat.

U kunt ook onderstaande afbeeldingen bekijken. Klik op de afbeelding om te vergroten.