Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 2 februari 2011

De meeuw

Reactie van Barbara de Vos op "De Meeuw" (column Theo van 26 januari). Barbara de Vos was, namens Gemeentebelamgen, van 1998 tot 2010 gemeenteraadslid in Rheden. Zij is een van de oprichters van Gemeentebelangen.

Deze reactie is ook gepubliceerd in het Streekjournaal van vandaag, 2 februari 2011
.
----
De meeuw

Ik had deze man – Olaf Wullink – eigenlijk al vergeten, maar toen ik de column van Theo las begon het filmpje weer te draaien en kwam een hoop meeuwendrek naar boven. Bijvoorbeeld dat hij zich voor de verkiezingen 2002 ongevraagd bereid verklaarde op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen te gaan staan, maar wél op een verkiesbare plaats.

Winterpolitiek (3)

Ik winter nog even door. VVD-er Werner Vermeire vraagt waarom B&W van Rheden geen uitkeringsgerechtigden bij het sneeuwruimen hebben ingezet. Daarmee joeg hij zijn PvdA-collega Heleen Denie op de kast. Zij springt in de bres voor de mensen die door Vermeire op de korrel worden genomen. Natuurlijk, er zijn parasieten, profiteurs van de samenleving maar 95% van uitkeringsgerechtigden zijn mensen met serieuze problemen die buiten hun schuld in deze situatie zijn geraakt. Velen maken zetten zich nu ook nuttig en zetten zich in als mantelzorger of als vrijwilliger. Het gevraag van Vermeire vervult haar met plaatsvervangende schaamte.