Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 26 november 2007

Slikken of stikken.


Ondanks alle mooie woorden blijft de gemeente de bewoners van van de Noorder Parallelweg in Dieren onder druk zetten.
De conclusie moet zo langzamerhand zijn: "Ze leren het nooit"
Onaanvaardbaar.
Bijgaande brief van de bewoners van de Noorder Parallelweg spreekt voor zich.

--------------------------
Datum: 25 november 2007.
Onderwerp: Aankooponderhandelingen Hart van Dieren.

Beste gemeenteraadsleden,

Graag brengen wij u op de hoogte van het volgende feit.
Ondanks de afspraak in de gemeenteraad van 25 september jl., waarin wordt afgesproken dat de bestaande onderhandelingen tussen de gemeente en huiseigenaren ,die belast zijn met de W.V.G gewoon doorgang zullen vinden, ontving een van ons 16 november jl.een brief behandeld door E. Klaassens van onze gemeente.

Wij citeren :

‘DE GEMEENTE DOET HAAR BOD GESTAND TOT 1 JANUARI 2008. IN HET GEVAL U NIET OP HET GEMEENTELIJKE BOD WENST IN TE GAAN DAN ZAL DE GEMEENTE DE AANKOOPONDERHANDELINGEN VOORLOPIG STOPZETTEN.
IK HOOP U HIERMEE VOLDOENDE TE HEBBEN GEÏNFORMEERD.
HOOGACHTEND,
M.W. KLOPPENBURG.’

Met andere woorden : het is slikken of stikken!!!!!!!!!!!!!!

Wij zijn sprakeloos…………

Met vriendelijke groeten,

Mede namens de resterende bewoners van de Noorder Parallelweg.
Tineke Garritsen

Vooruitblik raad dinsdag 27 november

Ik heb gemerkt dat veel mensen niet weten dat informatie over de raadsvergaderingen op de website van de gemeenet staat. Daarom bijgaan een afbeelding en een linkje naar het bestuursinformatiesysteem van de gemeente. Via de links aan de linkerzijde van de betreffende webpagina gaat u naar de door u gezochte informatie.

In de raadsvergadering van morgen, 27 november, komen enkele interessante onderwerpen aan de orde.

Allereerst natuurlijk Hart van Dieren. Het besluit om de geheimhouding op de businesscases al dan niet te continuereren. En een voorstel van Gemeentebelangen om deze geheimhouding op te heffen. Boverdien staan in de stukken ter kennisneming de volgende stukken:
• Tekort Businesscase 2007 Hart van Dieren -Verklaring van het Projectbureau met analyse van het verschil
• Hart van Dieren - Verslag van de stuurgroepvergadering d.d. 29 juni 2007.
• Hart van Dieren -Verslag van de stuurgroepvergadering d.d. 6 september 2007.

De verschillenverklaring kennen we al. Dus die staat ook op de website maar de verslagen van de stuurgroep zjn er, ik zou haast zeggen uiteraard, niet op te vinden. Dat brengt maar onrust onder het gepeupel. Het pas ook weer volledig in de trend van manipulatie van informatie over Hart van Dieren..

Daarnaast staan de volgende brieven mbt Hart van Dieren op de rol:

• De brief van de bewoners van de Noorder Parallelweg in Dieren over hun gevoelens inzake de recente ontwikkelingen in Hart van Dieren.
• De reactie van het college op een brief van het Comité (secretaris Hr. Zijlstra) waarin zij zich beklaagt over de ongelijke behandeling van de belangengroeperingen zoals we onlangs hebben mogen ervaren bij het optreden van het orkest “Er zit muziek in het Hart van Dieren”.
Antwoord van het college op mijn Brief aan de bestuurders. Let wel! Het antwoord. Niet de brief zelf. Ze manipuleren nog even door. Dat is waarschijnlijk te gevaarlijk voor de raadsleden. Ze zouden eens op het idee kunnen komen om daar vragen over te bedenken.

Het woningcomplex op het voormalige Aldi-terrein aan de Nordlaan komt opnieuw aan de orde. Ik ben benieuwd hoe de VVD, het CDA en Gemeentebelangen hiermee omgaan. Zij waren vorige maand immers tegen.

Daarnaast staat Rhederhof op de agenda. Het vervallen bejaardencentrum is de gemeente een doorn in het oog. De locatie Rhederhof verdient een betere invulling en voor de gemeente is Rhederhof een geschikte woningbouwlocatie.

Zoals bekend is de VVD over het Aldi-plan in botsing geklomen met de PvdA en met wethouder Wilschut. De coalitie begint te scheuren.
Een aardig detail is dat wethouder Elsenaar in plaats van Wilschut deze agendapunten voor zijn rekening neemt. Wilschut is afwezig. Die moet blijkbaar even bijkomen van de commotie van Hart van Dieren. Eens zien hoe Elsenaar zich hier doorheen slaat. Hij blinkt tot nu toe vooral uit als wethouder voor feesten en partijen.

Of leest het college ook mijn weblog en is dit een opzetje van de PvdA en Wilschut om de VVD tegenover haar eigen wethouder te zetten? De VVD heeft al laten weten dat zij de Nordlaan wil doorschuiven naar een andere vergadering waarbij Wilschut aanwezig is.

Naast mijn Brief aan de bestuurders staat ook nog de beantwoording van mijn brief over zwembad Nieuwland op de agenda. Dat belooft niet veel goeds want normaal gesproken staat zo’n antwoord minimaal één week van tevoren op de website van de gemeente. Nu staat er alleen het standaardbriefje dat mijn brief is ontvangen. Dat terwijl deze brief dateert van 28 juli.