Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 10 juli 2009

Gemeente moet kritisch naar woningbouw kijken

De woningbouw in de gemeente Rheden blijft een belangrijk onderwerp. Intussen schijnt het ook tot de Stadsregio te zijn doorgedrongen dat ongebreidelde woningbouw tot problemen leidt. Als gevolg van de bevolkingskrimp zal de vraag afnemen. De politiek wil er nog niet echt aanb, Die zit lokaal en regionaal nog steeds in de "bouw-modus".

Toch zullen ze zich moeten heroriƫnteren en alle bouwplannen nog eens extra kritisch bekijken. De overheden zullen zich moeten instellen op krimp van de bevolking met alle gevolgen vandien voor het behoud van voorzieningen en de leefbaarheid.

Onderstaand enkele van de laatste, door Suzanne de Lijser voor het Streekjournaal geschreven, artikelen over de woningbouw. Een mooie aanvulling op de serie "In geouwehoer kan je niet wonen" die eerder op deze weblog verscheen. We zulen ongetwijfeld nog veel over dit onderwerp horen.

Klik op de afbeelding om te vergroten.


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Tot ziens Suzanne

Als u het Streekjournaal openslaat in de verwachting daar artikelen van Suzanne de Lijser aan te treffen dan moet ik u teleurstellen. Suzanne heeft het Streekjournaal moeten verlaten. De directie heeft vanwege bezuinigingen het contract met Suzanne niet verlengd. Da’s niet alleen jammer voor Suzanne maar ook voor ons, volgers van het politieke nieuws. De krant zal, op persberichten van de gemeente zelf na, voortaan geen politiek nieuws meer bevatten. Een verdere verschraling van de lokale politieke journalistiek. Voor gedegen onafhankelijke lokale en regionale journalistiek zijn we vanaf nu aangewezen op het laatste gedrukte bastion, de Gelderlander.

Ik wens Suzanne alle goeds voor de toekomst. Ik heb altijd genoten van haar afgewogen kritische en doorwrochte artikelen waarin zoveel mogelijk zienswijzen aan bod kwamen. Ze heeft het talent en de drive om uit te groeien tot een goede journaliste. Ik weet zeker dat we haar nog eens terugzien in een van de kwaliteitskranten.