Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 1 oktober 2012

Poll over nieuw overdekt zwembad in Velp


Een poll over de plannen voor een nieuw overdekt zwembad in Velp. Zie rechts op de blog!  Ik probeer ’t nog ’n keer. 

Het Rhedense college van B&W stelt voor om samen met Arnhem een nieuw zwembad te bouwen aan de Arnhemsestraatweg, aan de Velpse kant van het viaduct onder de A12.

Dit bad dient het zwembad De Dumpel aan de Gruttostraat in Velp en het zwembad Valkenhuizen aan de Beukenlaan op de Geitenkamp in Arnhem te vervangen.

De andere optie is dat de gemeente Rheden in z'n uppie een nieuw zwembad bouwt aan de Gruttostraat in Velp. Daarvoor is o.a. de plek van de voormalige bestuursacademie (’n paar honderd meter van de huidige Dumpel vandaan)  in beeld.  

Nieuw Zwembad Rheden samen met Arnhem?


Het Rhedense college van B&W stelt voor om te kiezen voor uitwerking van het scenario “gezamenlijke zwemvoorziening met Arnhem” Dat is de uitkomst van studies naar de scenario’s “gezamenlijke zwemvoorziening met Arnhem” en “gebiedsontwikkeling plangebied Gruttostraat en omgeving”.

Volgens B&W zijn beide scenario’s een goed alternatief voor vervanging van zwembad De Dumpel.

De locatie Gruttostraat is gebaseerd op samenwerking met lokale partners als het nabijgelegen ROC-A12, Jagyba en zwemvereniging PFC. Het verwacht (gemiddeld) exploitatietekort is praktisch gelijk met het andere scenario. Omdat het samenwerkingsconcept zich nog in de praktijk nog moet bewijzen, bevat dit scenario meer (financiële risico’s) en onzekerheden. De continuïteit van de samenwerking en effecten van het leerbedrijf zullen zich nog moeten bewijzen. Voordeel is dat er een grotere (maatschappelijke) betrokkenheid ontstaat.