Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 9 september 2007

De kever van Dierenborgh

Het dierenasiel geeft ook onderdak aan een kever.
Wie heeft er afstand van dat arme beest gedaan?
Moest het baasje zo nodig op vakantie en is ie door die bruut achtergelaten op de Veluwe? Welke barbaar heeft dat geflikt?

En hoeveel zou de verzorging van zo’n kever nou kosten? Neemt ie een volledige verzorgingsplaats in? En welke gemeente moet nu voor de kever betalen? Dat kost natuurlijk weer een vermogen.

Ik heb ook ’n naam voor ‘m: "Volkswagen" lijkt me wel iets. Heel gewoon en toch passend voor zo'n speciaal dier.

Zullen we een actiecomité voor 'm oprichten? Om een nieuw baasje te zoeken. En om te voorkomen dat dit vaker gebeurt.

"Op vakantie? Neem uw kever mee!"

Dierenasiel naar Beekhuizen (3)

Afgelopen vrijdag verscheen een artikel over het dierenasiel in de Gelderlander. De beheerder van de Dierenborgh had uit de krant moeten vernemen dat er in de toekomst op Larenstein geen ruimte meer is voor het dierenasiel.

Het enige wat daarover in de pers was verschenen was mijn brief in het Streekjournaal. Dus blijkbaar heeft het nog wel enig nut dat er iemand op de vingers van onze bestuurders kijkt en buiten het gemeentehuis af en toe ook wat roept.

Het gemeentebestuur had de beheerders van het asiel even over het hoofd gezien. En volgens mij was de Dierenbescherming, als eigenaar van de grond, ook niet geïnformeerd. Anders zou die haar huurder, dierenasiel de Dierenborgh, vast wel hebben ingelicht.

Dus toen mijn voorstel over de verhuizing van het asiel naar Beekhuizen in de Steegse bestuursveste doordrong was het alle hens aan dek. Ik ben overigens benieuwd wanneer dat was en welke route die informatie naar wethouder “The Duke” Wilschut heeft afgelegd. Van bron tot wethouder. En met de namen erbij natuurlijk.

Ik had mijn brief afgelopen zondag ook naar de Gelderlander gestuurd. Tegen beter weten in hoor want ze nemen allang niks meer van me op. Maar ik vind het wel zo netjes om de hele pers een kans te geven iets met mijn mening te doen. En ze hebben er toch nog wat moois van gemaakt. “Toevallig” kwam het artikel pas in de krant nádat de wethouder contact had opgenomen met de Dierenborgh. Dat kon dus nog mooi even worden meegenomen.

Maar goed, weer een leerpunt voor Jan Bart. Geef je ambtenaren eens op hun donder! Laat ze in hun draaiboeken opnemen dat altijd ALLE betrokkenen tijdig worden geïnformeerd.

De informatie dat de Dierenbescherming eigenaar van de grond is ook nieuw voor mij. Die laat zich natuurlijk maar niet zo even van Larenstein verwijderen.

En nog 'n hint voor de gemeente. Het dierenasiel wacht met smart op een gulle gever. Het geld van de laatste genereuze erflater is bijna op.

Dat kun je allemaal niet negeren Jan Bart. Dat wordt betalen. Minimaal een fiks legaat van de gemeente.

Of terrein Beekhuizen natuurlijk.