Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 4 oktober 2007

Hart van Dieren......de evangelisten

Het optreden van het CDA en de CU in de raadsvergadering van vorige week dinsdag had bijbelse trekjes.

Hein de Gooijer gebruikte een metafoor. Hij vergeleek Hart van Dieren met een reis.
Je zoekt en zoekt en vindt eindelijk een reis die je bevalt voor de 1000 euro die je te besteden hebt. Als je dan eindelijk wilt vertrekken dan blijkt de reis ineens 1400 euro te kosten. De teleurstelling is natuurlijk groot.
Ik wil Hein even wijzen op het feit dat ie dat toch wel eerder had kunnen weten. Hij liet zich echter verblinden door de glanzende folders van CDA-reisbureau "van Haaren". Die daarbij stevig gesteund werd door de CDA-vestigingsmanager in Rheden, wethouder Jan Jansen.

Dezelfde Jan Jansen die in 2005 samen met de toenmalige VVD-wethouder Johan Hollemans een akkoord voor een raadsadviseur voor Hart van Dieren op achterbakse wijze om zeep hielp.

Het CDA in de gemeenteraad houdt zich op de vlakte. Geen wonder want de belangrijkste verantwoordelijke voor het echec is CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren. En die mag van het CDA niet in de gevarenzone komen. Dus het CDA blijft in dekking.

Hendri Witteveen van de CU vond de reis van Hein wel aardig maar vergeleek Hart van Dieren liever met een huis. Een huis dat je koopt maar waar allerlei moeilijkheden met de hypotheek, de vergunningen en de verbouwing zijn.

Allemaal best aardig maar als Hendri indertijd bouw- en woningtoezicht in zijn virtuele stulpje had toegelaten dan was veel onheil voorkomen. Dat wilde hij toen echter pertinent niet. Dat ie nu nog steeds geen dak boven zijn hoofd heeft is hem dus vooral zelf te verwijten.

En voor de Dierenaren die hun huis in de echte wereld hebben moeten verlaten is het al helemaal geen pretje. Om met wethouder Jan Bart Wilschut te spreken: die mensen hadden niets in te brengen tegen de exogene variabelen.

Deze parabels uit de evangeliƫn van Hein en Hendri over Hart van Dieren zullen we dus maar niet al te serieus nemen. Er ontbreekt het een en ander aan.
Ik zal er later misschien nog eens aan refereren als Hein 1:1 en Hendri 1:1