Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 19 september 2008

Lyan van Vliet heeft gelijk

Uit het audioverslag van de raadsvergadering van 2 september blijkt dat SP-raadslid Lyan van Vliet gelijk had toen ze mij vertelde dat ze wel degelijk de inspanningen van de provinciale fracties van D66 en de SP als de drijvende krachten achter de opheffing van de geheimhouding van de Businesscase 2005 had genoemd. Zie daarvoor Opheffing geheimhouding BC 2005 volledig te danken aan D66 en SP.

Ik had dat over de radio niet gehoord en had het dus mis. Kennelijk was ik even afwezig of afgeleid. Dit bericht geldt dan ook als een excuus naar mevrouw van Vliet.

Maar feit blijft dat Ronald Haverkamp de eer voor de opheffing van de geheimhouding naar de gemeenteraad wilde toetrekken en niet bij de staten wilde leggen. Een gotspe.

De Rhedense gemeenteraad had het college verzocht om te bewerkstelligen dat de businesscases openbaar konden worden. In recatie daarop heeft de stuurgroep besloten om die openbaarmaking niet op te heffen omdat de ramingen van ProRail dan openbaar zou worden. Volgens de Rhedense wethouder Kock met een stemverhouding van 2 (de provincie en ProRail tegen 1 (de gemeente Rheden). De Rhedense gemeenteraad en de VVD namen daar toen genoegen mee hebben niet verder aangedrongen.

Die eer komt namelijk volledig toe aan de de statenfracties van D66 en de SP. Zij toonden aan dat ProRail niet bij het opstellen van de businesscase 2005 was betrokken. Als de Gelderse D66 en de SP niet hadden doorgedrukt en hadden aangetoond dat de motivering voor bestendiging van de geheimhouding niet deugde dan was die geheimhouding nu nog steeds niet opgeheven.

Op eigen initiatief hebben D66 en de SP veel energie gestoken in deze kwestie. En dat heb ik bij de VVD (zowel in de gemeenteraad als in provinciale staten) of de Rhedense gemeenteraad niet kunnen waarnemen.

De VVD moet dus niet zo hoog van de toren blazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten